Tartışma:Hepçil

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Hayvanlar (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hayvanlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hayvanlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Şahsen ben de hem etçil hem de otçul beslenen canlılar ve omnivar olarak biliyorum. Hepçili ilk defa duydum ve türkçeye tam çevrilmemiş gibi geldi bana da.


Sayfanın adını "hem etçil hem otçullar" olarak değiştirmek doğru olur mu? Diğerleri otçullar ve etçiller olarak kullanılıyor. TDK hepsini kabul etmiş, ama nedense Türkçe bir sözcük üretmemiş bunun için. (Ya da ben bulamamadım) Bir dilekçe ile isim üretmesini istesek kabul olur mu? :) The cat 23:23, 21 Ekim 2006 (UTC)

Bence hiç dokunma zaten zooloji kitaplarında geçen ismi bu. --Carduelismsj 11:01, 26 Kasım 2006 (UTC) Omnivor yani Hepçil'in yanına parantez içinde hem etçil hem otçul hayvanlar olarak belirtsek olmaz mı?İnsanların daha rahat anlayabilmesi için.

Bence bu hali uygun.Zira ortaokuldan itibaren bize omnivor olarak öretildi.Bnim bile fakir biyoloji bilgimle aklımda omnivor olarak kalmış.Hepçil'i ilk kez duydum.Bu hali iyidir bence.Sağlamcıileti 20:09, 19 Eylül 2007 (UTC)

İnsan ve domuz etlerinin birbirine benzer olması (domuzdaki sistiserkozis hastalığının insandada görülmesi ve seri katil yamyamların ifadeleri ile) ikisininde hem memeli hemde hepçil olmasından kaynaklanır.88.230.245.155 11:07, 21 Şubat 2012 (UTC)