Tartışma:Heckler & Koch HK33

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Almanya (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Almanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Almanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu silah Zaten G-3 üreten firma tarafından üretilmiştir. Ve G-3 ile farkları bu kadar değildir. Boy olarak 10cm daha kısadır. Namlunun kısa olması sonucu ortaya çıkan Enerji kaybını yiv sayısı 6 ya çıkararak giderilmiştir. Ayrıca Atış şekli olarakta tek tek seri ve 3 lü darbeli olarak atabilir. Atış şeklini değiştiren mandal sol elini kullanan personel için silahın her 2 tarafınada konulmuştur. En kullanışlı değişikliklerden biride kurma kolunun daha ergonomik ve kullanışlı hale getirilmesidir.



Çizginin üzerinde yazılanlar benim tarafımdan yazılmamıştır.

Yukarıdaki bilgilere ilaveten:

Klasik G3 tasarımı üzerine geliştirilmiştir. 5.56 X 45 mm NATO mermisinin balistik avantajlarını, başarısı bilinen G3 serisine entegre eden bir tasarımdır.

Gerek tek tek, gerekse darbeli ve seri atışlarda kontrol edilebilirliği G3 e nazaran daha kolaydır.

Tüfeğin atıştaki dağılımının, G 3 ve türevlerinde her zaman ifade edildiği üzere, standart 7.62 x 39 mm Kalaşnikof (AK-47 ve türevleri) tüfeklerinden çok daha üstün olduğu söylenmektedir.

Ancak Kalaşnikof'un bakım kolaylığı bir avantaj olarak görülebilir.

Nişangah sistemi G3 ün nişangah sistemiyle görünüm olarak aynıdır. Gezi yükseklik ayarlıdır. Yükseklik ve sağ - sol ayarları iyi sıfırlandıktan sonra nişancının pratik olarak kullanımına uygundur. Optik nişangah uygulaması kolaylıkla yapılabilmektedir.

Hafif geri tepmesi ve atıştaki sesinin G3 e göre daha hafif olması nedeniyle tecrübesiz personelin alışması ve silahın kullanımına konsantre olmasını kolaylaştırır.

G 3 + 100 mermi ağırlığı düşünüldüğünde HK 33 + 100 merminin ağırlık avantajı belirgindir.

İlk hız olarak hem 7.62 x 51 NATO hem de 7.62 X 39 mm Sovyet mermilerinden daha hızlı olup, mermi yolu oldukça düzdür.

Mermi çapının muharebe koşullarında dezavantaj olmadığı, ve özel avantajları 5.45 x 39 mm Sovyet mermilerinin geliştirilmesinden anlaşılabilir.

HK 33 lerin atış selektörü emniyet, tek, 3 lü darbe ve tam otomatik olarak sıralanırken, Kalaşnikof'ta selektör önce tam otomatik ve sonra tek atış konumuna gelir.--Dumurcan 18:44, 23 Temmuz 2007 (UTC)