Tartışma:Hakim

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Anlam ayrımı (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Anlam ayrımı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Anlam ayrımı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Hakim kelimesini hukuk ve din başlıklarına almışsınız. Yalnız, hukuktaki kelime Hâkim, dindeki, Allah'ın ismi olarak geçen kelime Hakîm'dir. Dolayısıyla bu farkın belirtilmesi, belki de aynı madde başlığı altında alınmaması gerekir diye düşünüyorum. sympetrum 20:02, 30 Aralık 2006 (UTC)

  • Aynı başlık altında ele alınmıyor. Hukuktaki hakim izah edilirken etimolojik kökenine atıfta bulunulması, ifade ettiğiniz bağlantının belirtilmesi elbette yararlı olur. Fakat bu o hukukî mesleği (veya kavramı) anlatan sayfada tartışılır, belirtilir. Bu sayfa anlam ayrım sayfası olarak Allah'ın 99 isminden olan (ve belki kavramın başka kullanışlarının da yer alabileceği) Hakim sözcüğünü de ifade etmekte. İnsanlar sözcüğün her iki anlamı için de sık sık bakacaklarından, ana sayfanın anlam ayrım sayfası olması daha faydalı. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:06, 30 Aralık 2006 (UTC)

Anladım, teşekkürler. Yeni yeni öğrenmeye başlıyorum da, meşgul ettim. Kusura bakma. sympetrum 21:40, 30 Aralık 2006 (UTC)