Tartışma:Haşhaşîler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Haşhaşiler sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje İslam (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Orta Çağ (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Orta Çağ maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Orta Çağ kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Suriye (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Suriye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Suriye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İran (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İran maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İran kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Nizarilik[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu maddenin dışında Haşhaşiler maddesi var. Şimdi bu maddeyi Nizalilik maddesi yaparak Haşhaşiler (Assassins) hakkındaki bilgiler orda toplamamız mı daha uygun? Yoksa bu iki maddeyi birleştirerek yeniden Nizarilik maddesini açmamız mı daha uygun? Takabeg 07:52, 24 Mart 2008 (UTC)


Merhaba. Türkçe'de "haşhaşin" diye bir sözcük yok. Aslı "haşhaşi"dir.

Son zamanlarda yaygınlaşan haşhaşin sözcüğü, haşhaşi ile assassin sözcüklerinin birleştirilmesi ile ortaya çıkmış, ne Türkçe ne İngilizce olan, uydurma bir kelime. Bu imzasız yazı 85.99.37.240 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 2 Mart 2009


Selamlar, Haşhaşilerin ve Hasan Sabbah'ın milliyetleriyle ilgili herhangi bir bilgi var mıdır? msgstr


Merhabalar .Benim bir sorum olacak. Haşhaşi ler maneviyat kısmında bazı şeyler yapmışlar diye işittim nesi ele almak gibi bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz merak içindeyim.78.172.117.216 20:39, 18 Eylül 2011 (UTC)

Selamlar. Sanırım maddenin biraz daha düzenlenmesi gerekiyor. kelimenin kökenine ilişkin Silvestre Sacy'nin araştırmalarına bakılabilir. Farhad Daftary'nin Alamut Efsaneleri kitabı faydalı olacaktır diye tahmin ediyorum. Bu imzasız yazı Komuncu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sahte cennet[kaynağı değiştir]

Sahte cennet hakkında bilgi verilmemiş verilmeyecekse ben vereceğim. AkRapp (mesaj) 09:37, 5 Mayıs 2012 (UTC)

Yanlış bilgi[kaynağı değiştir]

Maddeyi yazan arkadaşımız Vladimir Bartol'un "kurgu" olan Alamut romanından alıntılar yapmıştır dolayısıyla bu bilgilerin gerçekliğinin kanıtı yoktur.Gereğinin yapılmasını arz ederim. --85.101.157.112 21:39, 7 Aralık 2013 (UTC)