Tartışma:Grafik tasarım

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Grafiker ve Grafik Tasarımcısı arasındaki fark![kaynağı değiştir]

İyi çalışmalar,

Maddede grafiker ve grafik tasarımcısı aynıdır diye tanım yapılmış fakat kesinlikle akademik olarak yanlıştır. Bunu herkesin anlayabilmesi için şöyle özetleyeyim: Grafiker - Teknisyen, Grafik Tasarımcısı - Mühendis. Bu ayrım ile aynıdır, bu iki kavram. Düzeltme talebinde bulunuyorum. Ayrıca Grafik Sanatlarda Tipograf vb birçok dal vardır. Bunlara da Grafiker dersek çok yanlış bir genelleme yapılmış olur. Zaten ülkemizde herkesin kendini Grafiker, Tasarımcı veya Grafik Tasarımcı diye adlandırması da bu bilinçsizlikten gelmektedir. Neredeyse 1 yıla yakın bir süre önce bu konu hakkında burdan fikir beyan ettim fakat bir cevap alamadım.

Saygılarımla. --Emre KALECİKLİOĞLU 23:14, 2 Ocak 2009 (UTC) - Düzeltme 18:30, 7 Kasım 2010 (UTC)

Karizmada çizik ola ![kaynağı değiştir]

Grafiker, operatör biliyorum yanlarından fakülte mezunu grafik tasarımcılar istisnaları hariç pratik ve tasarım eksikliği nedeniyle işten çıkartılıyor. Art direkitör ve öğretim üyesi kontenjana kıyasla nadide işler, özelliklede ülkemizde motorsikletin veya masterin veya kendi işin yoksa, teknik bilgi olmadan, arada telefonlara bakmadan, matbaa, bilgisayarcı tozu yutmadan bocalanmaktadır. Çalışma hayatında gençleri görünce üzülüyor insan.88.242.246.121 04:15, 19 Ocak 2011 (UTC)

Matbaada, Fakülte mezunu arkadaşa, iş yoğunluğu nedeniyle bir başka yardımcı fakülte mezunu arkadaş alındı gereksiz fotoşop layerlerini çalışırken kapatmaması ve diğer nedenlerle Marketim firmasına ait ramazan kataloğu aşır uzayınca ilhamıda gitti, operatör filmci grafiker alındı zehir gibi uyguladı renkleri cıvıl cıvıl yaptı "Ramazan geldi hoşgeldi marketime şenlik geldi" diye neşeli birde slogan atıp" kroz ve renk skalarını uygulayıp filmini aldı, baskıya verdi arkadaşlardan eskisi gitti yenisi kaldı. Okulun verecebileceği yalnızca uygulayabilirliğinize katkıdır eğer sorumluluk üstlenecekseniz, bunlar vazgeçme anlamına gelmez. .88.242.246.121 04:15, 19 Ocak 2011 (UTC)