Tartışma:Güyük

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Orta Çağ (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Orta Çağ maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Orta Çağ kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Moğolistan (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Moğolistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Moğolistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Güyük - Batu ilişkileri[kaynağı değiştir]

Maddede Batu ile Güyük arasında bir gerilim olduğundan bahsedilmiş. Ancak [1] eserde tam aksi iddia edilmiş:

Whether Batu ever harbored ambitions to become the Great Khan is a moot question, but his behavior certainly did not reveal anything of the sort. Available evidence suggests that he was content to be the de facto ruler of the western part of the Mongol empire, and that he showed great loyalty to Ogedei's successor, Guyuk. The reason for the Mongol withdrawal from Hungary must be sought elsewhere; it was caused by logistical imperatives.

— Denis Sinor



Bu eserde Avrupa’nın Moğollar tarafından istilasının sebeplerini inceleyen yazar, Batu Han'ın Batı Avrupa'ya doğru istilaya devam etmemesini lojistik sebeplerle ve esas olarak Rus toprakları ile Doğu Avrupayı hedef almasıyla açıklamaktadır. Buna göre Büyük Kağan olma hevesi olmadığı Moğol topraklarının batısının hükümdarı olmakla yetinmesiyle görülmektedir.Ertly 11:18, 17 Haziran 2010 (UTC)