Tartışma:Güvenlik duvarı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilişim (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yazılım (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yazılım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yazılım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

turkcede kullanima gecmemis "ates duvari" ismi bu makaleye uygun degil. firewall olarak ismi degistirilmeli--Infestor 21:23, 20 Ekim 2008 (UTC)

güvenlik duvarı diye birşey var... Bu imzasız yazı 78.186.198.152 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 21 Temmuz 2009

  • Evet, "güvenlik duvarı" daha uygun. --Superyetkinileti 20:42, 11 Nisan 2011 (UTC)
  • "Güvenlik Duvarı" daha yaygın. Aslında "Ateş Duvarı" diye hiç duymamıştım. Maliayas (mesaj) 00:15, 16 Şubat 2013 (UTC)
  • "Ateş Duvarı" başlığını "Brandmauer" sözcüğüne karşılık olarak çevirmeyi düşünüyorum. Yapı ve farklı binalarda ateşe ve yanmaya karşı inşa edilen bir güvenlik unsurudur. İnşaat sektörü ile ilgili bu kullanımın Türkçe Vikipedi'de ayrı bir başlıkta işlenmesini öneriyorum. Berlin'de onlarca örneği vardır ve görsellerle de desteklenebilir.--maver (mesaj) 15:23, 17 Haziran 2013 (UTC)