Tartışma:Fransız Komünist Partisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Fransa (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fransa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fransa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyalizm (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyalizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyalizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Fransız Komünist Partisi öğretisel ve örgütsel hattını giderek sağa çeken bir parti olup, bugün eskisi kadar etki gücüne sahip değildir. Uzun zamandan beri üye kazanmakta bile zorlanmakta var olan üyelerini korumak için büyük çaba harcamaktadır.Geçmişten bugüne Avrupa komünizmine yakın durması nedeniyle uzlaşı içinde olduğu savlanan partiye bu nedenle işçiler ve emekçiler eski güvenlerini büyük ölçüde yitirmişlerdir.Yitirmişlerdir, çünkü Fransız geniş emekçi yığınları bu partinin bu haliyle iktidarı alabileceğinden kuşku duymaktadır. Ve hatta,düzen partisi olan Sosyalist Parti'yle bile aralarında fazlaca bir ayrım olmaması yığınların gözünde FKP'yi çekim merkezi olmaktan çıkarmış bulunmaktadır.

Son söz: Marksist-leninist çizgi sürdürülmeksizin Fransız burjuvazisinden iktidarın alınmasının olanağı yoktur. bu nedenle FKP kendisini yeniden konumlandırmalı ve öğretisel ve örgütsel hattına zaman geçirmeksizin çekidüzen vermelidir. bugün yeryüzünde milyonlarca işçi ve emekçi FKP'den enternasyonalist bir dayanışma beklemesine karşın, Fransız burjuvazisinin emperyalist oyunlarını bozan bir özne olmaktan ne yazık ki parti uzak durmaktadır. Fransız işçisinin dün Vietnam'a silah gönderen Amerikan gemilerinin yükünü Atlas Okyanusuna boşalttığı unutulmuş değildir. bu nedenle parti bir kez daha Ortadoğu'da Amerikan işgaline karşı çıkmalı ve Amerikan işbirlikçisi Fransız burjuvazisinin oyununu bozmalıdır.

Eylemliliğinden uzaklaşan partinin şu anki hali donmuş bir görünüm vermektedir. Gün bu donmuşluktan kurtulma günüdür. Partinin atalarının izinden yürüyerek onlara layık olduğunu gösterme günü bugün değilse hangi gündür? Hemen her seçimde oylarını biraz daha yitiren FKP'nin bir seçim partisi olmaktan çok daha fazla yapacakları vardır. O da köklerine dönmesidir... Turgut KOÇAK (Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı) Bu imzasız yazı 88.252.205.21 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.