Tartışma:Ebu Leheb

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ebu Leheb adı[kaynağı değiştir]

Sayfayı Abdül Uzza sayfasına taşıdım, ancak kullanıcı rapsar tarafından geri alındı. Kişinin Ebu Leheb diye bir adı bulunmuyor, bu müslümanlar (veya Kur'an) tarafından verilen bir lakaptır. Vikipediada durumun doğru bir tutumla ele alınması gerektiğini düşünüyorum, Tabii kurmaca bir kişilikten bahsedilmiyorsa ZohakMSJ 12:19, 4 Ağustos 2014 (UTC)

Aşırı bir fark varsa takma isimler (genellersek tanınan isimler) madde adı olarak kullanılabiliyor.--RapsarEfendim? 16:21, 4 Ağustos 2014 (UTC)
TBA açısından da bu tutum gözden geçirilmelidir diye düşünüyorum, Örneğin Ebu Cehil maddesinde bu durum düzeltilmişZohakMSJ 06:07, 5 Ağustos 2014 (UTC)
Taraflı bir durum yok ki ortada. Kişilerin takma isimleri olabilir, göbek adlarını kullanmayabilir, yalnızca adını kullanabilir vs. Birçok durum mevcut. Kişinin Türkçe kaynaklarda yaygın olarak geçen ismi buysa, bunu kullanmak lazım. İki veya birden fazla olası madde adından birini seçmek taraflılıksa, bu taraflılık birçok maddede mevcut :) Diğer yandan maddenin girişinde önce tam adına yer verilmeli, daha sonradan diğer kullanımlar yazılmalı.--RapsarEfendim? 14:45, 5 Ağustos 2014 (UTC)
Bayağı da taraflıdır. Birilerinin size hangi sıfatla olursa olsun farklı bir isim vermeleri, sizin açınızdan kabul edilebilir bir durum olmasa gerek. Bu ismin vikipediada gerçek isminizin yerine kullanılmasını bu yönden taraflı değerlendiriyorum. Diğer yandan vikipedianın diğer dillerdeki sürümlerinde de aynı ismin kullanılmış olması da bana tuhaf geldi doğrusuZohakMSJ 06:08, 8 Ağustos 2014 (UTC)