Tartışma:Ebu Bekir el-Bağdadi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İslam (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ölüm (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Irak (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Irak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Irak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kendisinin ilan ettiği halifelik yalnızca kendi örgütü ve müttefikleri tarafından tanınıyor.[1] Tanımayan birçok örgüt bulunuyor.[2][3][4][5] Doğal olarak hiçbir devlet de tanımıyor. Buna dair kategori eklenmesi doğru mu? Keza Boko Haram da hilafet ilan etmiş.[6] --cobija 16:56, 26 Ağustos 2014 (UTC)

Dini konusunda kaynaklı bilgi gelene kadar, bilgi kutusundaki Dini alanının boş bırakılması bence mantıklı. Sefa Sungur ✉ Mesaj 11:30, 22 Aralık 2015 (UTC)

Güzel bir konuya değindiniz.
Bu yüzden de, sizin nazarınızda, gelecekte oluşabilecek tartışmaları da bir nebze sonlandırmak isterim.
Vikipedi bir ansiklopedidir. Bu yüzden de, her şeyden öte, bizce olması gerekeni değil, olanı gösterir. Dini konusunda yeterli kaynaklar mevcuttur. Yakın zamanda kaynakça olarak da yerleştireceğim. Nitekim, Şeyh Ebubekir El Bağdadi El Kureyşi El Hüseyni Emr'ül Müminün Halife İbrahimin ya da bizim dilimizin döndüğü haliyle kısacası Bağdadi'nin Müslüman olup olmaması insanların yorumlarına değil, şahsın kendisi açıklamasına aittir. Ve bu da mevcuttur. Kaldı ki, şunun da altını çiziyorum. Açıklamada sadece Müslüman denilmiyor. Ayrıca, görüşünü de açıklıyor. Selefi Müslüman. Bu ince ayrımı unutmayalım. Eğer, bahsi geçen şahıs kendisini böyle tanımlıyorsa, nesi saklanacak? Bize düşen var olan bilgiyi sunmaktır. Gerekli yorumlar insanlar arasında yapılacaksa yapılır. Yok Müslümandı yok değildi. Eğer kişisel yorumlara gireceksek, öyleyse, kimi Şii camiasına göre, örneğin Halife Ömer'de, pek çok sahabe de Müslüman değildir. Hatta kendilerine yönelik kafirlik suçlamasında bulunanlar bile vardır. Dediğim gibi, gerekli yorumlar insanlar arasında yapılacaksa yapılır.
İnanç bölümünün boş kalmasına veya çıkarılmasına gelince, yukarıda da nedenleriyle belirttiğim gibi, bunu gereksiz bir hamle olarak görüyor ve yapılan işleminde nedensiz içerik silme olacağını düşünüyorum. Kaynak mı? Komplo teorilerine girmezsek, inancı konusunda elimizde yeteri derecede görüntüsü, ses kaydı ve hatta lideri olduğu yapının Türkçe açıklamaları da mevcuttur.
Bir konuda da rahat olunuz ki, kaynak olarak, Devlet'ül İslam'ın yada Daeş, Işid artık size göre adı her neyse, onların değil de, ülkelerin resmi kaynaklarını göstermeye dikkat edeceğim. Ya da bütün bu kaynaklardan beslenen, haber sitelerinde yer alan bilgilerde olabilir. Kaynakça konusunda, çalışacağımdan emin olabilirsiniz. Saygılarımla --Merhabaviki (mesaj) 12:25, 22 Aralık 2015 (UTC)
Merhaba Kullanıcı:Merhabaviki güzel açıklamanız için teşekkür ederim. Benim değişikliği yapmamın tek nedeni gereksiz bir tartışmanın önüne geçmektir, gereksiz içerik silme gibi düşünmeyin. Benim sizin söylemiş olduğunuz yeterli derecede görüntü, ses kaydı ve hatta lideri olduğu yapının Türkçe açıklamaları hakkında bir fikrim yoktur. Eğer ilgili kaynaklarla ekleme yaparsanız ilk destekleyen de zaten ben olacağım. Saygılar. Sefa Sungur ✉ Mesaj 13:29, 22 Aralık 2015 (UTC)
Bir vikipedist olarak, dikkatiniz ve hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bahsi geçen örgütün yönettiği kamuoyunca da bilinen; Türkçe yayın yapan siteleri ve davalara da konu olmuş bir dergisi mevcuttur. Ancak onları kaynak olarak koymak, profesyonelce olmaz. Aksine, masum insanları onlara teslim etmek demektir. Bu yüzden de, kaynakça olarak daha uygun kaynaklar araştırmaktayım. Merak etmeyin, gerekli işlemler en kısa zamanda yapılacaktır.--Merhabaviki (mesaj) 13:51, 22 Aralık 2015 (UTC)
Sayın Kullanıcı: Sefasungur, son olarak belirtmek isterim ki, ...yeteri derecede görüntü, ses kaydı ve hatta lideri olduğu yapının Türkçe açıklamaları... mevcuttur derken, bu ifadeleri inancı konusunda söylediğimi unutmayalım. Dediğim gibi, komplo teorilerini saymazsak, internette bulunan, kendisinin ortaya çıkan hutbe görüntülerine, kimi yerlerde ki sohbetlerine bakarak şu rahatlıkla söylenebilinir ki, evet, kendisi selefidir. Ve inancının da İslam olduğunu söylüyor.
İşte, o sözlerimi de, onun ortaya çıkan konuşmalarını esas alarak söylemiştim. Bu yönüyle, inancının ne olduğunu biliyoruz, net olarak da kendisinden duyuyor ve görüyoruz. Anlatmak istediğim yalnızca buydu. Yanlış anlaşılmasın. Saygılarımla --Merhabaviki (mesaj) 06:37, 23 Aralık 2015 (UTC)

Link uçmuş[kaynağı değiştir]

Youtube videoyu kaldırmış bilginize Yunus Emre Durak (mesaj) 17:34, 18 Mart 2016 (UTC)