Tartışma:Dobruca Beyliği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tarih (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Sayfanın silinmesini istemiyorum.Biraz süre verirseniz Dobruca Türk Beyliği hakkında araştırma yapıp sayfayı geliştireceğim. Kullanıcı:Lord Leatherface 30 Ocak 2008 14:55 (UTC)

Selam. Şimdi o şablonu çıkarın ve biraz zenginleştirin. İyi çalışmalar. Takabeg 13:05, 30 Ocak 2008 (UTC)
Tekrar selam. Bu şekilde geliştirebileceğmizi düşünemiyorum. İnterwikilerine baktım. Bambaşka "beylik" mi anlatıyor:)) Göz atarsanız sevineceğim. Bir de başka Dobruca Beyliği yoksa bu Türk'ü çıkaracağım. Türklük ile alakası yok. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 17:47, 16 Mart 2008 (UTC)
Birincisi, Türklerle ilgisi var (İngilizce Wikipedia'ya bakın), ikincisiyse http://ekitap.kulturturizm.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFE603BF9486D4371D7A68898AA874493B kullanımı bu şekilde. --darkhorn ileti 20:18, 16 Mart 2008 (UTC)

İngilizce viki[kaynağı değiştir]

  • İngilizce ver. w:en:Principality of Karvuna değil mi? Türklerle hiç ilgisi yok değil ancak, gösgerdiğiniz beylik listede adı öyle geçiyor diye "Türk Beyliği" yapayamız. Ancak Türk tarihi açısından Türk devletleri anlatan bir çok maddeyi değerlendiriyorum. Bu maddeyi de geliştirmek istiyoruz. O yüzden başlığının Türk Beyliği olarak kalması uygunsuz olduğunu düşünüyorum. Eğer bu konuda bilginiz varsa katkıda bulunmanızı rica ederim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 20:26, 16 Mart 2008 (UTC)
Sadece bu madde değil. Gösterdiğiniz sitedeki listede büyük hatalar mevcuttur. Mesela Sien Pi'yi Türkleştirmiş:)) ve Şatuo'ların kurmadığı devlete de Şatuo devleti diyor. Dahası hataları var da işte böyle. İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg 20:31, 16 Mart 2008 (UTC)

Dobruca Prensliği[kaynağı değiştir]

Selamlar. İnterwikilere bakıldığında bu prensliğin hükümdarı belki de Kumanlar olabilir. Ancak Dobruca Türk Beyliği adı uygunsuzdur ve bunun Anadolu Beylikleri içinde yer almaması gerekiyor. Arkadaşımızın gösterdiği listeye bakarsak bazı devletlerin adlandırmad a yapıldığı gibi Türkleştirme bilinci mevcuttur. İngilizce vikide kullanılan Karvuna adı Türkçe kullananlara tam "yabancı" geleceğine göre Dobruca'yı tercih ediyorum. Despot terimini kullanmamız da pek doğru olamaz. Bunun sebebini anlatmama gerek yoktur. Bu beyliği tarih sürecine bakılırsa prensliğidir. Dobruca Prensliği olursa uygun olacaktır. Böylece bu maddenin gelişme şansı da yükselecektir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 12:15, 17 Mart 2008 (UTC)

Benim bildiğim Dobruca Beyliği'nden kast edilen Anadolu'dan Balkanlar'a geçen Sarı Saltuk Türkmenleri'nin Dobruca yöresinde kurdukları beyliktir. Zaten daha sonra geri geldiler. Tarihini bakıp belirteceğim. Zaten o yüzden Anadolu beylikleri içerisinde konmuştu. --Orijinnal 12:20, 17 Mart 2008 (UTC)

Bu durumda Dobruca Beyliği ile Dobruca Türk Beyliği iki farklı madde? --darkhorn ileti 12:23, 17 Mart 2008 (UTC)
Bence bu kadar kısa içerikli maddenin iki farklı maddeye gereksiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih literatüründe çok ama çok uydurmalar mevcuttur ve iyice kafamızı karıştırır. Şimdi araştırıyoruz. Kaynaklara göre yazılacaktır. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 12:30, 17 Mart 2008 (UTC)

Dobruca Prensliği maddesi sayesinde içinde Turkiclik barındıran bir devlet daha bulmuş olduk.--Orijinnal 12:32, 17 Mart 2008 (UTC)

Aynı dönemde değil. Tarihi kim yazdıysa karıştırmış. Dobruca Türkmen Beyliğinin tarihi 1290-1330 olmalı.--Orijinnal 12:42, 17 Mart 2008 (UTC)

Öyle ise Dobruca Prensliği ile Dobruca Beyliği olmak üzere iki madde olabilir. Anlam ayrım maddesini de açılırsa faydalı olacak. Takabeg 12:56, 17 Mart 2008 (UTC)
Şimdi Orijinall. Bi kaç site yollayabilir misin? Bu maddedeki tarihleri düzenlenmesi lazım. Ve diğer madde açalım. Dobruca Prensliği mi uygun Dobruca Knezliği mi? Despot teriminin kullanılması istemiyorum. Tahminen gayri-Bulgar olduğu için despot terimi kullanmış olabilirler:)) Takabeg 12:59, 17 Mart 2008 (UTC)