Tartışma:Dizel motor

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Otomobil (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Otomobil maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Otomobil kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Maddenin tamamlanması[kaynağı değiştir]

birkaç resim daha commons'tan eklense nasıl olur acaba. biraz daha görsel olsa daha iyi bir makale olacak gibi geliyor bana. --Süleyman Habib 16:49, 12 Haziran 2006 (UTC)

Tabii ki doğru söylüyorsunuz, biraz da ilgi çekmesi için günün maddesine aday gösterdim. Daha eklenecek ve gelişecek yerleri var. --renegademsj 16:54, 12 Haziran 2006 (UTC)

resimler güzel olmuş :-) --Süleyman Habib 20:49, 12 Haziran 2006 (UTC)

Bu madde İngilizce Wikipedia'daki en:Diesel engine maddesinin yaklaşık yarısının çevirisi. Meraklısı kalan metnin çevirebilirse hayırlı bir iş yapmış olur. --İnfoCan 07:54, 13 Haziran 2006 (UTC)

Bu maddeyi geliştirmek isteyenlere bilgisi olsun diye belirtiyorum: Halen Şablon:Termodinamik çevrimler şablonundaki Diesel çevrimi bu maddeye yönlendirilmiş. en:Diesel cycle maddesinden bir çevirisi yapılsa iyi olur, termodinamik çevrimleri grubu tamamlanır. Ayrıca, o İngilizce maddede bulunan dizel motorlarının kullanımıyla ilgili bilgilerin bir kısmının buraya taşınması mantıklı olur. --İnfoCan 15:38, 14 Haziran 2006 (UTC)

Tablo renkleri[kaynağı değiştir]

Termodinamik çevirimler tablosunun renklerini değiştirdim, öbür tabloyla uyuşmuyorlardı bence. Zevk meselesi, başka bir şey de denenebilir tabii. --İnfoCan 08:35, 13 Haziran 2006 (UTC)

Resim doğru mu?[kaynağı değiştir]

Yanma silindirleri resmini Fransızca Wikipedia'da buldum. Ama gösterilen kesitin gerçekten bir dizel motoruna ait olduğundan emin değilim. Bu konudan anlayan biri bunu doğrulayabilir mi? --İnfoCan 07:50, 13 Haziran 2006 (UTC)

Resim Emme subabı , eksoz subabı ve ve portlarını gösteriyor. Subapların üstünde kam mili kisiti yer alıyor.Ön yanma odası resimde yer yok aslında buraya ait bir resim değil resmin adını emme ve eksoz subapları ile kam milinin duruş pozisyonu olarak değiştireceğim--nosferatü 13:19, 13 Haziran 2006 (UTC)

Peki, emme subabı, eksoz subabı ve portları ile kam mili benzinli motordada olan şeyler değil midir? Bu kesitin bir dizel motora ait olduğunu belli eden bir özelliği var mı ne dersiniz? Eğer dizel motora özgü değilse bence maddeden çıkartalım. --renegademsj 09:51, 14 Haziran 2006 (UTC)

  • Renegade'nin dediği doğru bu resmin dizel motora ait olduğunu belli eden bir şey yok üstten çift kam milli(DOHC) , zamanlama sistemi ile ilgili bu resmi subapların anlatıldığı maddede veya ekzantirik milinin anlatıldığı maddede kullanılabilir--nosferatü 10:33, 14 Haziran 2006 (UTC)
  • O halde bahsi geçen resmi maddeden kaldırıyorum.--renegademsj 10:49, 14 Haziran 2006 (UTC)

Neden "dizel motor" değil? Böyle bir garip duruyor. --Sayginer 07:36, 24 Mayıs 2011 (UTC)

katılıyorum..şu an İngilizce çeviriyle ilgileniyorum.Başlık Dizel Motor olarak düzeltilmelidir.(diablos 20:35, 21 Ocak 2012 (UTC))

Kaynaklar belirsiz...[kaynağı değiştir]

Maddeyi buraya ekleyenler kaynaklarını da ekleseler, wikipedia standartlarına uyulmuş olurdu.Google da aynı cümlelerle arama yaptığımda bir çok forumda bu makalenin aynısı çıkıyor..Onlar mı buradan kopyalamış yoksa bu madde mi forum sayfalarından kopyalanmış belirsiz..diablos 21:54, 21 Ocak 2012 (UTC)