Tartışma:Devlet (dergi)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Selamlar. Bu Devlet haftalık gazetesi midir? Öyle ise,

Takabeg ileti 03:23, 27 Ağustos 2008 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Maddede herhangi bir kaynak olmadığı için etiketi koydum. Gerekli iyileştirmeler yapıldıktan sonra maddedeki kayda değerlik etiketi kaldırılabilir. Saygılarımla, --Manco Capac 10:09, 7 Eylül 2008 (UTC)

Aslında bu bilinen bir haftalık gazetesidir. Neden dergi yazıldığını bilmiyorum. Kayda değerlik etiketi yerine kaynak göster etiketini ekleseydiniz yerinde olacaktı. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 03:22, 9 Eylül 2008 (UTC)
  • Siz bilinen bir dergi ya da gazete olduğunu söylüyorsunuz ancak ben ne yazık ki tanımıyorum. DOlayısıyla Kayda değer olup olmadığını da bilmiyorum. Amdde içinde de bir kaynak olmadığı için benim açımdan maddenin kayda değerliliği muallaktır. Konuyla iligli yaptığım internet aramalarında da ne yazık ki bir sonuca ulaşamadım. Mesela Yücedevlet.com adlı bir site var ve o da bir dergi imiş, fakat burda bahsi geçenle bir ilgisi yok. --Manco Capac 08:37, 9 Eylül 2008 (UTC)
  • Evet bilinen haftalık gazete olduğunu söylemiştim. Hem internet üzerinde (örneğin [1] logo aynıdır ama bu sitenin devlet'in devamı olup olmadığına emin değilim) hem de basılı kaynaklar mevcuttur. Türk milliyetçilik yayınlarının kataloğu niteliğindeki bir kitap olan Jacob M. Landau'nun Pan-Türkism adlı kitapta bile yer alıyor (Türkçe tercümesi de vardı). Maddede yazılanların çoğu bilinen Devlet'inkinle aynıdır. Ancak yayıncılarının adları birazcık farklı:) Bu haftalık gazete olan Devlet'tir ve kayda değerlik sorunu söz konusu değildir. Yine de uygunsuz kısımların düzeltilmesi gerekiyor. Takabeg ileti 11:58, 9 Eylül 2008 (UTC)
  • Dediğim gibi benim için bir sorun yok. Ancak bana gösterdiğiniz kaynakta maddede bahsi geçen kurucular ile ilgili bir bilgi var mı? Ben göremedim. Madde bu hali ile gayet muğlak durumda ve geçerli güvenilir kaynaklar olmadan benim için maddenin kayda değerliliği sorgulanabilir durumda. Bir gariplikte derginin kurucusu olduğunu söyeleyen kişi bu yayına dergi derken siz tam askine bu bir gazetedir diyorsunuz ki bu da benim kafamı kurcalayan başka bir durum. İlgili arkadaşlar gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra maddedeki etiketleri kaldırabilirler. Saygılarımla, --Manco Capac 12:08, 9 Eylül 2008 (UTC)
  • Kaynakta yayıncıların adları da var. Sadece ben tanımıyorum diye kayda değerlik etiketini eklemenizin ve daha sonra Kayda değer olup olmadığını da bilmiyorum dediğiniz halde kayda değerlik etiketini kaldırmamış olmanızın doğru olmadığını anlatmak istedim. Kaynak göster etiketi yeterli idi. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:28, 9 Eylül 2008 (UTC)
  • Sayın Takabeg, tekrar söylüyorum, sanırım anlamıyorsunuz. Ben tanımadığım için değil bir internet taraması yaptıktan sonra bu kayda değerlik sorgusunu maddeye ekledim. Amacım maddenin geliştirilmesine yöneliktir. Ancak hala sizin bana gösterdiğiniz internet sayfasındaki devlet yayın organı ile burada bahsi geçen yayın organının ilişkisini anlayabilmiş değilim. Eğer bahsi geçen sadece orada sözü edilen durum ise bunu kaynak olarak maddeye ekeleyiniz. Ancak ben o gösterdiğiniz kaynağın güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca orada sözediliyor diye bu derginin ansiklopedik olduğunu da düşünmemekteyim. Bu konuda yeterince zman harcadım. Sırf siz istiyorsunuz diye daha çok zaman harcayamam. Maddeye gerekli kaynakları vererek etiketi kaldırabilirsiniz. Ancak unutmayın ki kaynakların vikipedi güvenilir kaynaklar çerçevesinde geçerli olması gerekmektedir. Saygılarımla, --Manco Capac 12:46, 9 Eylül 2008 (UTC)
  • Devlet Gazetesi (dergi değil, haftalık gazetedir) 12 Eylül öncesi siyasi hayatının önemli yayın organlarından biridir. Bu döneme dair yapılan bütün bilimsel çalışmalarda önemli bir veri kaynağı olarak kabul edilir. Bu haldeyken "ben tanımıyorum, o halde kayda değer değil" demek ne kadar doğrudur? Vikipedi'nin bu kayda değerlilik yönergesinin kimi zaman bu şekilde yanlış kullanıldığını düşünüyorum. Kolay gelsin... --Ofli 22:20, 8 Ekim 2008 (UTC)

Maddeye son eklememle beraber kayda değerlik kıstasının yerine getirildiğini umuyorum.--Ofli 22:38, 8 Ekim 2008 (UTC)

  • Teşekkürler bu şekilde daha bir ansiklopedik oldu. Kayda değerlik sorgulamasını çıkardım, ancak kaynak belirtilmeyen bir kısmı işaretledim. Bilginize, --Manco Capac 07:16, 9 Ekim 2008 (UTC)