Tartışma:Deep Purple

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Müzik (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Müzik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Müzik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde metnine 88.240.210.149 tarafından eklenen kısım:

Öncelikle şunu belirteyim. Deep Purple sizin düşündüğünüz gibi o kadar alaya alınacak bir rock grubu değildir. Bu kadar çok eleman değişikliği olmasına rağmen müzik kalitesini hiç kaybetmeyen bir grup kaç tane vardır?

Grubu o kadar sıradan bir grup olarak tanıttınız ki sizin gibi rock ile haşır neşir olan biri için oldukça yadırgatıcı bir durum. Yanılgıya düştüğünüz bir nokta da Rithcie Blackmore ile David Coverdale'in birlikte oldukları tek albüm maalesef "Stormbringer" değildir. Rock tarihinin en sıkı albümlerinden biri olan "Burn" albümünü de yazınızda unutmuşsunuz. Albümde yer alan Burn, Mistreated ve Sail Away adlı eşsiz parçalar unutulmaz. 1970 tarihli "In Rock" albümü ve hit parçası Child In Time gibi kaç tane olağanüstü parça vardır ki?

Ya 1972 tarihli "Machine Head" albümü? Sadece Smoke On The Water değil Highway Star, Pictures Of Home gibi parçalar inanın hepsi birer rock klasiğidir.

1984 tarihli "Perfect Strangers" albümünden sonra grubun müzikalitesi eski günlerini aratmıştır. Zaten Ritchie Blackmore olmadan Deep Purple'ın varlığından söz etmek bana göre doğru değil.

Eğer kafa bulacaksanız seçeceğiniz grup Deep Purple olamaz. Breatney Spears,Eminem ve onun gibi zibidiler olursa sizinle hemfikirim.

Deeppurple bir klasiktir. April herşeye yeter.


Madde hala bir taslak mıdır? --MustafaÖzkan1989 12:09, 6 Şubat 2008 (UTC)