Tartışma:Düzenli ifade

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: KuzeydekiBuyucu tarafından 3 yıl önce Madde Başlığı başlığına
Vikiproje Bilişim (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yazılım (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yazılım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yazılım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde Başlığı[kaynağı değiştir]

  • Bu konunun Düzenli ifade veya Kurallı ifade başlığında incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. "Düzenli" ve "kurallı", "düzenlemeli" kelimesinden çok daha anlaşılır ve sık kullanılan kelimeler; anlam açısından da bir eksikleri yok. Ayrıca çoğul madde başlığı kullanmayı ve "(Programlama)" diye belirtmeyi gerektirecek bir durum yok. Bana katılan başkaları da varsa bu maddenin uygun olan başlığa taşınmasını rica ediyorum. Eser 19:51, 4 Haziran 2009 (UTC)
  • Aynen ben de katılıyorum. Düzenlemeli ifade de neymiş? Düzenli ifade daha yaygın olsa da şahsen "kurallı ifade" tabirini daha doğru buluyorum. Çünkü sonuçta belirlediğiniz belli kurallar . En basitinden: "satır başlasın, 3 tane harf olsun, peşinden 2 sayı gelsin satır bitsin" (^[A-Z]{3}[0-9]{2}$) Bu bir kural değilse ne? Ama yerleşmiş bir defa düzenli olsun diyorsanız da kabulümdür, bir tek şu düzenlemeli'yi silin, yok öyle birşey...
  • Ben de bu maddenin başlığının kurallı ifadeler olması gerektiğini düşünüyorum. İlk olarak bu bir çeviri 'Regular Expressions' burada regular kelimesi 'kurallara uygun' 'usullere uygun' gibi bir anlama geliyor. Zaten amaç bir biçim düzeni(kural) verip ona ait kelimeleri bulmak.Kuzeydeki Büyücü 🛂 07.14, 26 Eylül 2020 (UTC)Yanıtla