Tartışma:Camiye çevrilen kiliseler listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Listeler (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Listeler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Listeler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Sorunlu madde[kaynağı değiştir]

Neden sadece Türkiye veya Kuzey Kıbrıs (KKTC değil, o Devlet adı)? Bütün Osmanlı coğrafyasında camiye çevrilmiş kiliseler vardır. Bu madde yeniden yapılandırılmalı. Eğer böyle büyük değişiklik için enerji sıkıntısı varsa (görebildiğim kadarıyla çeşme başında çok vakit geçiriliyor, benim ofisimde çalışan arkadaşlar da ha bire su makinesinin başında; oturup yöneticileri gibi Vikipediye katkıda bulunsalar ya... :-) sadece Kıbrıs -ama bütün Kıbrıs adası- ayrı bir madde haline getirilebilir. Ayrıca işin başında buralarda olsaydım maddeleri "değiştirilen tapınaklar" yaklaşımı ile ele alıp "camiye çevrilen kiliseler"in yanı sıra başka şeye çevrilen cami, kilise, sinagog vbleri de ele almak isterdim... --E4024 (mesaj) 09:19, 20 Haziran 2012 (UTC)

Altta Suriye de varmış, görmemişim; ancak değerlendirmelerimin özünü değiştiren bir olgu değil. --E4024 (mesaj) 09:24, 20 Haziran 2012 (UTC)