Tartışma:Bursaspor

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Spor (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Spor maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Spor kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bursa (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bursa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bursa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bursaspor ve Bursaspor Spor Kulübü makalelerinin birleştirilmesini öneriyorum--Başak 08:55, 8 Kasım 2005 (UTC)


Tarihi maçlar bölümüne 70'li yıllardaki 5-0'lık Beşiktaş galibiyeti de eklenmeli. Bu halen Beşiktaş'ın tarihinde aldığı en farklı mağlubiyet.--Aybeyzade 15:33, 10 Eylül 2007 (UTC)

2007 de aldığı 3-0 lık galibiyet başarı olarak nitelendirilmiş ama hiç bi yerde 3-0 büyük başarı değildir bence. 4 MAYIS 2008

ilk şehir takımı[kaynağı değiştir]

Kuruluş Tarihi ile Bursaspor(Kerhauser) ilk şehir takımı değildir.

Adanademir SK - 1940 (3 büyük il dışından süper ligde mücadele eden ilk anadolu takımı, 1960-1961) Adana SK - 19549

Anadoludaki yerel takımlarının birleşerek sehir takımı olma modası başlattığından hatta biraz daha ucarak, devrim yarattığından bahsediliyor ancak 1954 yılında kurulan Adana SK da yerel takımların birleşmesi ile oluşmuştur. 1940 yılında kurulan Adanademir SK dan bahsetmeye bile gerek yok.

(3 büyük il dışından süper lige 2 takım sokan ilk kent:ADANA)

Madde bayağı düzenlenmeli[kaynağı değiştir]

Maddedeki resimler biraz absürt duruyor, üstelik yoğunlukla futbol şubesinden bahsedilmiş, sanırım diğer branşlarla ilgili herhangi bir bilgi yok. Futbol takımının maddesinde yer alan bilgileri burada özetleme yoluna gidilse iyi olmaz mı? Ve daha aklıma gelmeyen birçok detayla beraber bayağı düzenlenmesi gerek sanırım. --Stultiwikiabana yaz 23:22, 15 Haziran 2011 (UTC)

Aradan bayağı zaman geçmiş ancak madde de hiç bir çalışma yok. Fırsat buldukça ben bu tarz maddeleri düzenlemeye çalışıyorum. Gençlerbirliği Futbol Takımı'nı ayırdım ve Gençlerbirliği SK maddesini sadece futbol değil diğer branşları da içeren bir spor kulübü maddesi haline getirdim. Şuan futbol takımı maddesini geliştiriyorum. O bitince Spor kulübü maddesindeki fazlalıkları çıkaracağım. İngilizce'deki gibi spor/futbol kulüplerimiz en az KM düzeyince olması gerekiyor bence. Fırsatım olunca bu maddeyi de biraz düzene sokmaya çalışırım.Sait71yaz 21:57, 9 Haziran 2014 (UTC)