Tartışma:Boraltan Köprüsü Olayı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 46.135.8.254 tarafından 2 ay önce Boratlan Köprüsü Olayı Yalanı başlığına

@Vitruvian, Sayfada bir çalışma şablonu var bir kullanıcı bunun üzerine çalışıyor gördüğüm kadari ile. Sürekli olarak [kaynak belirt] sablonunu her cümlenin ya da her kelimenin sonuna eklemek ve de hiçbir açıklama yapmadan hızlı sil etiketi ve taraflı şablonları eklemek hiçte etik bir davranış değil. Maurice Flesier (mesaj) 20:58, 29 Nisan 2016 (UTC)

GurayKant, o linkleri bana vermene lüzum yok. Olay katliam, ben de zaten bunu söylüyorum bir şekilde. Sorun, önemli detaylarla ilgili olarak gereken kaynak. Bu henüz sağlanamadı maddede. Vitruvian (mesaj) 21:00, 29 Nisan 2016 (UTC)
Maurice Flesier, katliamla ilgili tarihi maddeleri çok önemsemek doğru olur. Çünkü birileri siyasi malzame olarak kullanıp buradan yürüme gayretinde. GurayKant, daha ilk sunduğu kitap kaynağı (Kadir Mısıroğlu) ile buna hizmet etmiş ve zerre güvenilir olmayan bir şeye başvurmuş gözüküyor. Rica edeyim, maddeyle siz ilgileniniz. Bir kullanıcıdan daha istedim, görülmüştür mesaj. Vitruvian (mesaj) 21:04, 29 Nisan 2016 (UTC)
@Vitruvian, Çünkü birileri siyasi malzame olarak kullanıp buradan yürüme gayretinde. GurayKant, daha ilk sunduğu kitap kaynağı (Kadir Mısıroğlu) ile buna hizmet etmiş ve zerre güvenilir olmayan bir şeye başvurmuş gözüküyor. Bu cümlenizin dayanağını sorabilir miyim? İsmet İnönü ile ilgili bilgiyi ben eklemedim. Ayrıca katliam ile ilgili çok kaynak yok, elde ki kaynakları vermeye çalıştım. Tarafsız olması için ismetinönü.org sanırım site, orayı da okuyup, oradan da bağlantı verdim. Yaptığınız suçlama gerçekten çok saçma ve ön yargı içeriyor. Lütfen daha dikkatli olunuz. Burayı siyasi bir amaç için kullanacak olsam daha önceden bu maddeye gelirdim. Son değişikliklerde gördüm ve ekleme yapmak istedim. Rica ediyorum bundan sonra mesnetsiz ve saçma görüşlerinizi kendinize saklayınız.--Güray (İleti) 21:20, 29 Nisan 2016 (UTC)
Evet, "O dönemde cumhurbaşkanı İsmet İnönü"'dür cümlesi tamamen taraflı ve hedef gösterici nitelikte. Öldürülen kişi sayısı da ihtilaflı. Bu konularda size hak veriyorum. Fakat bu konuda aceleci davranmak yerine bekle gör stratejisi uygulamakta fayda var. Çünkü bu tarihî nitelikte ve oldukça güvenilir kaynaklardan beslenmesi gereken maddelerden. Maurice Flesier (mesaj) 21:15, 29 Nisan 2016 (UTC)
Çalışma olduğundan müdahale etmek doğru olmaz ama o cümle nedir hakikaten? Ağzımdan aldın lafı Flesier...--RapsarEfendim? 21:20, 29 Nisan 2016 (UTC)
Gözüktüğü gibi burada eklenmiş bir söz. Ben oraya karışmadım. Vitruvian'ın sözünden sonra sanırım bana kaldı ihale, o yüzden açıklamak istedim. Hedef gösterme bence de var. Ben elimden geldiği kadar maddeyi düzenledim ve artık çalışma yok. Siz düzenlemek istiyorsanız kolay gelsin. --Güray (İleti) 21:23, 29 Nisan 2016 (UTC)

@Vitruvian, görseli internet sitesinden aldım. Yani Sırp olduğunu bile bile koymadım yine de benim hatam özür dilerim. Size de bu yanlışı çözdüğünüz için teşekkür ederim.--Güray (İleti) 21:50, 29 Nisan 2016 (UTC)

Guraykant, neden bu konuya siyasi dediğimi anlamanızı örneğin şimdi beklerim çünkü internette konu hakkında argüman olarak kullanılan görseller, bilgiler asla güvenilir değil... Sizin katkılarınıza değil, genel duruma istinaden siyasi maksatlı dedim ve yanlışlıkla da buna izin vermemek iyi olurdu. Bir katliam yaşanmış ancak ne yazık ki "bunun üzerinden nasıl bilgi kirliliği yapar ve hedef gösteririzin" peşine düştü kimi gazeteler. Sizin ise bence şöyle bir hatanız mevcut: Kaynakları özenle seçme ve içeriğe uyumluluk. Bunun üzerine de yazacağım ancak şu an müsait değilim. Zaten genel hatları itibariyle de bahsettim sayılır. Mühim olan suistimale son derece açık bir konuda doğru bilgi vermek. Bu konudaki kaynaklar ne yazık ki maddeyi kuvvetlendirmeye yetmiyor, çoğunun amacı bahsettiğim mevzudan ibaret olduğu için durum böyle. Vitruvian (mesaj) 22:04, 29 Nisan 2016 (UTC)

Boratlan Köprüsü Olayı Yalanı[kaynağı değiştir]

Boratlan köprüsü olayı tamamen yalan olmakla birlikte Sovyetler birliğine askerlerin iade edildiği yalanı Türkiye Cumhuriyetindeki siyasal islamcılar ve vatan hainleri tarafından dönemin hükümetini düşürmek ve darbe yapmak amacıyla kurgulanmıştır. 46.135.8.254 22.50, 29 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla