Tartışma:Benlik kurgusu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dil bağlantıları[kaynağı değiştir]

Bu kavramın İngilizce karşılığı "self-construal" zannedersem (konuyla ilgili hemen hemen hiç bilgim yok, baştan söyleyeyim). İngilizce Vikipedi en:Construals adı altında işlemiş bu kavramı, o yüzden oraya bağlantı vermedim. "Construals" kavramının Türkçesi nedir, kurgu (psikoloji) mu? Başka dillerdeki Vikipedilerde olabilir madde, bakmak lazım.--RapsarEfendim? 17:57, 6 Ocak 2016 (UTC)

  • @Rapsar selam, Google sonuçlarına bakacak olursak eğitim, psikoloji ve psikiyatri alanlarındaki akademik yayınlarda "benlik kurgusu" kavramının kullanıldığı görülüyor. Emin olmak adına bir iki tanesinin içeriğine kısaca baktım, maddede anlatılan konuyla bağdaşıyor. Dolayısıyla bu şekilde kalarak interwiki bağlantıları verilebilir sanıyorum. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 18:12, 6 Ocak 2016 (UTC)
Ben bu kavramın doğruluğundan ziyade diğer dillerde var olup olmadığını sorguladım :) Self-construal=Benlik kurgusu ise construals nedir? İngilizce Vikipedi'de bu kavram için ayrı madde açılmamışa benziyor, oraya bağlayamayacağız yani. Almancada falan olabilir diye tahmin ediyorum ama karşılığını bilmiyorum tabi :)--RapsarEfendim? 18:51, 6 Ocak 2016 (UTC)
Ha pardon, yanlış anlamışım. :) O konuda Almanca Vikipedi'de de kavga var @Rapsar: "Die Artikel Selbstbild, Selbstwert, Selbstkonzept und Selbstbewusstsein überschneiden sich thematisch." Bağlantı verdiğim bu dört maddenin birleştirilmesi önerilmiş orada da. Bunlardan "Selbstbewusstsein", Türkçe Vikipedi'deki özgüven maddesine bağlanılmış. Aslında kelime anlamı olarak yanlış da denilemez fakat Almanca maddede anlatılan konu özgüvenden ziyade insanın kendisiyle ilgili farkındalığı, anladığım kadarıyla. O nedenle hem bu işin profesyoneli olup hem de bu dillere hakim birinin incelemesi daha yerinde olacak belli ki. :) Dr. Coalmesaj 14:09, 7 Ocak 2016 (UTC)