Tartışma:Bekâret

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Açık Toplum?[kaynağı değiştir]

"Erkeklerde Durum" bölümünde "açık" ve "kapalı" toplum ne demek? Towsonu2003 14:46, 19 Eylül 2006 (UTC)
Hic "acik" ve "kapali" toplum lafina rastlamadim, kafa karistirici zaten. Yukaridaki yorumum dolayisiyla, uzunca zaman bekledikten sonra bu iki terimi attim, bir bolumde yerine erkekegemen terimini kullandim. Boyle daha duzenli gorunuyor. Towsonu2003 23:53, 11 Kasım 2006 (UTC)

Dipnot Ekleme[kaynağı değiştir]

"Kadınlarda Durum" bolumunde soyle diyor: "Turkiye`nin de dahil olduğu kimi ülkelerde, evlilik öncesi cinsel ilişkiye giren bazı kadınlar, bekâretini kaybettiğinin anlaşılmaması için ve toplumsal kabul görmek üzere, zar diktirtme ameliyatını tercih edebilmektedirler." Bu cumleye dipnot olarak en altta bulunan (Dis Baglantilar) "Social, Medical, and Legal Control of Female Sexuality through Construction of Virginity in Turkey - İngilizce - Bekâretin toplumsal, tıbbi ve yasal kurumlar tarafından belirlenmesine ilişkin bir araştırma" baglantisini koyabilir misiniz? Bu makalede "zar diktirme"yle ilgili onemli ve kayda deger bilgiler var. Ben nasil yapilacagini bilmiyorum da... Towsonu2003 07:13, 24 Ekim 2006 (UTC)


"İslam'da Bekâret" hakkındaki değişikliklerin düzgünce incelenmeden geri alınması[kaynağı değiştir]

Bekâret başlığı altında yer alan dinler ve onun altındaki İslam bölümü yeterli inceleme yapılmadan doğrudan başka kaynaklardan (usulüne uygun atıf yapılmadan) alındığını öne sürmüşlerdir. Gerekli yollamalar ve atıflar kaynakçada verilmiş ve alıntı biçiminde doğrudan değil gerekli düzeltmeler yapılarak eklenmiştir. (Bunu Chansey ve Kibele adlı iki denetimci yapmıştır, korkum o dur ki salt bunu feminist bir ideolojik tutumla bilimsel bir değerlendirme yapmaya üşenerek ön yargılı biçimde yapmalarıdır). Diğer dinler hakkında söz söyleme yetim olmasa da bir bilimsever olarak yaptığım kısa çaplı araştırmalar sonucu İslam altbaşlığına eklediğim bilgiler ise sanırım dikkatle incelenmediği için sürekli ve neden gösterilmeden geri alınmaktadır. Düzeltmelerimin lütfen sakin kafa ile incelenip uygulanmasını ya da eleştirilmesini ya da değişikliklerime yardımcı olan kaynaklardan da yararlanılarak gerekli değişikliklerin benim yerime de olsa yapılmasını istiyorum. Çünkü İslam Ansiklopedisi gibi temel kaynaklara bile düzgünce atıf yapmadan bu konuyu kestirip atmak bilimsel düşünceye aykırı önyargıların vikipedide tutunup yerleşmesine yol açacaktır.

eklentileriniz telif haklarını ihlal ediyor.. --kibele 16:44, 8 Ocak 2017 (UTC)