Tartışma:Beerşeba

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İsrail (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İsrail maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İsrail kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türkçede yaygın adı[kaynağı değiştir]

Beerşeba mı Birüssebi mi ? Takabeg ileti 05:14, 9 Eylül 2009 (UTC)

I. Dünya Savaşı sırasında meydana gelen muharebenin adı ise Birüssebi Muharebesi adı yaygındır. Takabeg ileti 05:16, 9 Eylül 2009 (UTC)

Şehrin günümüzdeki adı içinse Yeni Türkiye, Zaman, Sabah... Beerşeba yaygın ve Birüssebi ise hemen hemen yok. Takabeg ileti 05:19, 9 Eylül 2009 (UTC)

Önemli olan Türkçe'deki yaygın kullanım değil, Tükçe'deki doğru kullanımdır. Sadece bilgiye erişimin kolaylaşması amacıyla metin içinde, yaygın kullanılan bozulmuş isme de yer verilmelidir. Öterbülbül ileti 02:04, 26 Aralık 2010 (UTC)
Bazı şehir adlarının özellikle İngiliz dilindeki karşılıkları, son dönemde Türkçe'deki karşılıkları yerine kullanılmaktadır; ancak bu kullanımın doğruluğunu değil, yaygınlaşan yanlış kullanımın bir kanıtıdır. Bunun bir yansıması da Birüssebi için İngilizce'de kullanılan İbranice kökenli Beerşeba adıdır. Her iki isim de anılmalı ancak genel kullanımda Türkçe kaynaklardaki isim olmalıdır. Bu yaygınlaşan yanlış kullanım Bombay-Mumbai, Pekin-Beiijng gibi farklı şehir adlarındaki bozulmalarda da yaşanmaktadır. Öterbülbül ileti 02:05, 26 Aralık 2010 (UTC)
Lütfen yapmış olduğunuz değişikliği geri alın ve başlığı olması gerektiği gibi Birüssebi haline getirin. Öterbülbül ileti 12:05, 26 Aralık 2010 (UTC)