Tartışma:BBC Yılın Genç Sporcusu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Seçkin liste BBC Yılın Genç Sporcusu, bir seçkin listedir. Madde (veya onun eski bir sürümü) Vikipedi topluğunun ürettiği en iyi maddelerden biri olduğuna karar verilmiştir. Buna rağmen, bu maddeyi güncelleyebilir veya geliştirebilirseniz, lütfen çekinmeyin.
Anasayfa ödül Bu madde 23. Hafta 2011 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
26 Ağustos 2010 Seçkin liste adayı Başarılı
Vikiproje Spor (SL-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Spor maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Spor kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 SL  Bu madde SL-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Listeler (SL-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Listeler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Listeler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 SL  Bu madde SL-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje BBC (SL-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki BBC maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje BBC kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 SL  Bu madde SL-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

19 Haziran 2020 tarihli başlık[kaynağı değiştir]

Madde adının BBC Yılın Genç Sporcusu olarak değiştirilmesini öneriyorum. Aksi taktirde cinsiyete yönelik bir ayrım yapılıyormuş izlenimi yaratıyor. --a[.]med»»ileti 11:39, 19 Haziran 2010 (UTC)

Haklısın, olabilir. Ancak isim konusunda bir kaynak gerek. Bu isim için bile kaynağı zar zor buldum :)--Rapsar 21:10, 19 Haziran 2010 (UTC)
Burada, Yılın Genç Sporcusu denilmiş olan linkler var. Sağlam kaynaklar da var.--a[.]med»»ileti 07:03, 20 Haziran 2010 (UTC)
  • Aramayı tırnak işareti içerisinde aradım; fakat sadece Amy Spencer maddesi çıktı. BBC yılın genç spor adamı diye arayınca da yine sadece Vikipedi sayfaları çıkıyor. O halde şöyle yapalım. Genç ifadesini atıp arayalım. Hangisinden daha fazla sonuç çıkarsa genç kısmını ekleyelim :) Olur mu?--Rapsar 09:48, 20 Haziran 2010 (UTC)
BBC yılın sporcusu aramasında 958 sonuç çıkarken, BBC yılın spor adamı aramasında 10.300 sonuç çıkıyor. İkincisi yaygın kullanıldığından böyle kalabilir. Bu şekilde kullanılan bilim adamı kelimesi var bir de :)--Rapsar 09:51, 20 Haziran 2010 (UTC)
Evet, katılıyorum yaygınlık konusunda "adamı" sık kullanılıyor. Fakat bilim adamı örneği muallakta, kadınlar için pek uygun değil bu durum. O yüzden söyledim zaten ortak bir payda olsun, adamı denmesin diye. Neyse şimdilik böyle devam etsin, farklı görüşleri de bekleyelim o zaman.--a[.]med»»ileti 17:52, 21 Haziran 2010 (UTC)
  • Aslında "Yılın Spor Kişiliği" de olabilir. Tabii kaynak varsa...--Rapsar 11:49, 9 Temmuz 2010 (UTC)
Bu konuya çok benzer olan "iş adamı" adlandırmasının "girişimci" olarak değiştirilmesi sonrası köy çeşmesinde bu adlandırmalar tartışılmıştı. Orada benim de dahil olduğum kabul edilmiş argümanı özetlersek, "adam" kullanımının "insan" manasında kullanıldığı bu nedenle cinsiyet sorununa neden olmayacağı, günlük dilde de bayan/bay farketmeden bilim adamı, iş adamı dendiğiydi. Şimdi köy çeşmesindeki arşivleri taramaya üşendiğim :)) için ilgili linki veremiyorum kusura bakmayın. Sonuç olarak burada da "Adamı" kelimesinin bu tür nedenlerle değiştirilmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Belki "sporcusu" olsun diyebilirdim, daha kısa olduğu için ancak o da daha az yaygın olduğundan, en iyi adlandırmanın mevcut adlandırma olduğu kanaatindeyim. Saygılarımla--Merube 89msj 20:06, 9 Temmuz 2010 (UTC)

bu nasıl seçkin liste..[kaynağı değiştir]

en altaki kirmiziliklar giderilmeden seckin liste olmamali. bence.. --xrazymesaj 20:03, 8 Haziran 2011 (UTC)

Seçkin liste kriterlerimizde kırmızı bağlantılarla ilgili bir kelime gösterin, bizzat kendim açacağım o bağlantıları.--Rapsar 06:51, 9 Haziran 2011 (UTC)

Eski defterler[kaynağı değiştir]

Bu sayfayi yeni gordugum icin eski bir tartismayi aciyorum kusura bakmayin. Bence de "spor adami" yerine "sporcusu" denmesi siyaseten yerinde olacaktir. Ingilizcesi de "sport personality" yani "sahsiyeti". Eminim Ingilizce'de de "sporcu" gibi sahane ve bu ise cuk diye oturan notr bir sozcuk olsaydi onu secerlerdi, iki kelimelik uzun bir tamlama kullanmak yerine. Saygilar--Abuk SABUK♫ ♫ 19:16, 12 Haziran 2011 (UTC)

ILAVE: Bu degisiklikleri biz yapmasak bile bir kac sene sonraki vikipedistlerin tum bu durumdaki maddeleri (is adami, din adami, bilim adami vs.) notrlestirmeleri takdir edersiniz ki kacinilmaz olacak.--Abuk SABUK♫ ♫ 19:20, 12 Haziran 2011 (UTC)

Ingilizcesi de "sport personality" yani "sahsiyeti". Eminim Ingilizce'de de "sporcu" gibi sahane ve bu ise cuk diye oturan notr bir sozcuk olsaydi onu secerlerdi ifadenizden yola çıkarak size katıldığımı söyleyebilirim...--Rapsar 17:45, 14 Haziran 2011 (UTC)