Tartışma:Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Azerbaycan (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Armayı yorumlarken yanlışlık yapılmış.Ortadakı sembolün anlamı ateştir.Zerdüşt inancına göndermedir.Allah kelimesile alakası yok--Qarapapaq 17:58, 17 Eylül 2008 (UTC)

Arma doğru yorumlanmış. Azerbaycanın resmi armasından alıntı olan bu arma arapça "Allah" kelimesi şeklindedir. Bunu sembolden de göre biliriz. Alfabebin sol diline bakın. Aynı arapçadakı h harfi gibi (الله) eyilmiş durumda. En sağdakı dilse ayrı yazılmış. Aynı arapçadakı Allah sözündeki Elif harfi gibi (ا لله). Azerbaycan Odlar Yurdu-dur. Çok yerde doğalgaz var. Alev sembolunun mevcutluğu bununla da alakadardır. Lakin Allah kelimesi şeklinde olduğu da doğrudur.
Kullanıcı:Samral 17:32, 21 Mayıs 2013 (UTC)

hakikaten azerbaycanin 1200 tane t-72 mi var ? kaynak vr mi ? Bu imzasız yazı 188.34.64.222 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 9 Ağustos 2010 Çocuklar yine bozmus Azeri odusu sitesini. Ne zaman anlayacaksiniz dogru durmayi? Azerilerde T-80 tanklari yoktur. T-72 tanklari var, çalismayanlari tamir edip, modernize edip kulanima alinmistir. Günümüzde bilinen sayi sadece 182 adettir. Bunlarin bazilari Ukraina tarafindan modernize edilmistir ve son olarak Israil ile anlasma saglanip geri kalan T-72 leri modernize edecekler.

Azerilerin 50+ adet BM-21 'Grad' ve 13 adet BM-30 'Smerch' topçu roket sistemleri vardir. Rakamlari büyütmek ile bir yere varilmaz. Azeri ordusu küçüktür ama iyi egitilmistir. Savasi sayilarla degil, taktikle kazanilir!


allah aşkına F-17 israile aitmi ya? bu kadar da olmaz tamıtamına 3 defa pakistan diye değiştiriyorum hangi geri zekalı israil diye geri değiştiriyor.

Gerekli Şey Yapılmış[kaynağı değiştir]

Gerekli düzenleme yapılmış,yukarıdaki düzenlenmesi gerek uyarısının kalkması gerek.