Tartışma:Avatar (film)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Amerikan sineması (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Amerikan sineması maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Amerikan sineması kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Çizgi film (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çizgi film maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çizgi film kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Dış bağlantılar[kaynağı değiştir]

Dış bağlantılara eklenen film.com.tr veritabanına ait linkler Pınar isimli kullanıcı tarafından reklam olarak nitelendirilerek silinmiştir. Sayfanın altındaki silinmeyen diğer 4 bağlantıdan hiç bir tanesi bir vakfa ya da ticari olmayan kuruluşa ait değildir ve içerikleri de Türkçe değildir. film.com.tr sitesi sadece bandwidth giderlerini karşılayabilecek kadar reklam yayınlayan ve filmlerle ilgili referans içerik sunan bir sitedir. Eğer film.com.tr bağlantısını silen kullanıcı bu konuda bilgiliyse önce moviecities fragman linkini ve allmovie linkini takip etmesini öneririz. Bu tartışmadan cevap alana kadar tekrar dış bağlantılara ekleme yapmıyorum. Cameronblack 13:48, 15 Aralık 2009 (UTC)

  • Filmle ilgili her web sayfasını maddede listeleyemeyiz. Bu nedenle resmi site haricinde film maddelerinde bir-iki standart veritabanına (IMDb gibi) yer veriyoruz. Moviecities fragman linki de maddede bulunmamalıydı, kaldırdım. Film.com.tr linkini kaynak olarak maddenin uygun bir yerine eklemenizde sorun yok ama dediğim gibi film hakkında yazılan her yazıya bağlantı veremeyiz. — Pınar [m] 08:20, 16 Aralık 2009 (UTC)
    • Sorun şu ki link verilen veritabanları hep yabancı dilde. Filme verilen dış bağlantılarda kriter verilen bağlantının o entry ile ilgili doyurucu bir referans olup olmaması olmalı. Ayrıca türkçe wikipedia'daki bir çok entry (filmler ve oyuncularda) film.com.tr'den aldığı bilgilerle oluşturulmuş. Bu bizim için bir sorun değil, genelde böyle entrylere rastladığımızda dış bağlantılara filmcomtr yi eklemeyi yeterli buluyoruz. Eğer reklam nedeniyle link eklemek isteseydik, sitemizde 5000den fazla film var hepsinin wikipedia entrysine link eklerdik. Bu arada allmovie linki de çalışmıyor onu kontrol etmemişsiniz. Cameronblack 11:05, 16 Aralık 2009 (UTC)
  • Yabancı dilde olan veritabanları yerine Türkçe veritabanları kullanabiliriz elbette ama topluluğun bu yönde karar alması gerekiyor. Bunu Vikipedi:Köy çeşmesinde gündeme getirebilirsiniz. Ben şu anki uygulamadan bahsediyorum. "türkçe wikipedia'daki bir çok entry (filmler ve oyuncularda) film.com.tr'den aldığı bilgilerle oluşturulmuş" derken neyi kastediyorsunuz pek anlamadım ama oyuncu listeleri veya film isimleri konusunda telif ihlali söz konusu olamaz. Eğer film tanıtımlarında telif ihlali tespit ettiyseniz ilgili maddelerden telif ihlal eden bölümleri çıkarabilir ya da maddeyi işaretleyebilirsiniz çünkü (kaynaklandırılmış alıntılar hariç) telif hakkı saklı metinlere yer vermiyoruz. Allmovie linkini kontrol etmemiştim. Şimdi düzeltiyorum. — Pınar [m] 11:16, 16 Aralık 2009 (UTC)
    • Film bilgileri veya oyuncuların biyografi ve filmografi bilgilerinin telifli olduğunu söylemiyorum fakat bunları mesela bir oyuncuyu bile entrye eklerken genelde daha önce eklenmiş bir sitenin arşivinden alınıyor. Hatta öyle kopyalanıyor ki harf ve imla hataları da taşınıyor. Zaten genelde bu hatalardan anlıyoruz entryi oluşturan bilgilerin kaynak gösterilmeden filmcomtr den kopyalandığını. Çoğu oyuncu ya da filme bakarsanız google aramalarında ilk sırada filmcomtr nin çıktığını görürsünüz. Türkçe veritabanlarının eklenip eklenmemesini tartışmak bile komik. Benim bildiğim filmcomtr, beyazperde ve sinamaturk gibi birkaç site var veritabanı olan ve bunu devamlı şekilde yayında tutan. Bunlar eklenmesi ingilizce veritabanı linklerinin de eklenmesine engel değil. Sorun sizin bir entrydeki dış bağlantıları konuya hakim olmadan silmenizden kaynaklanıyor.Cameronblack 21:24, 17 Aralık 2009 (UTC)