Tartışma:Askerlik hizmeti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Sosyoloji (Şablon-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Şablon  Bu madde Şablon-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Eski kapsamlı tanımı çıkarıp Askerlik hizmeti, mevcut olan ülkelerde, ülkeye göre değişen belirli bir yaştaki kişilerin yaptıkları hizmettir tanımını eklemişsiniz. Bu cümlenin anlamı düşük, daha doğrusu içinde hiçbir tanım yok ancak onaylanmış.
  • Türkçede "askerlik veya vatanî hizmet de denir" bilgisini çıkarmışsınız. Bu bilgi yanlış mı?
  • Uzun dönem yedek subaylar subay değil yedek subaydır. Hatalı bilgi.
  • " Yedek subaylıkta kişinin isteği gözardı edilir" demişsiniz, kaynak var mı?
  • Geri kalmış ülkeler sözünü çıkarıp cümlenin girişine x, y, z gibi bazı ülkelerde askerlik hizmeti vardır eklemişsiniz. Aşağıda dünyada askerlik bölümü var. Orada anlatılması gerekiyor.--Abuk SABUK msj 17:38, 23 Mart 2012 (UTC)

1916'da Turkiye Cumhuriyeti mi vardi?[kaynağı değiştir]

Soyle denilmis: "1916'da çıkarılan bir yasaya göre Türkiye Cumhuriyeti uyruğundaki her erkek 20 yaşına geldiğinde ilk askerlik yoklamasını yaptırır." O tarihte Turkiye Cumhuriyeti yoktu. Bahsedilen yasa Osmanli Imparatorluguna ait bir yasadir. Biraz dikkat. Baloglu (mesaj) 00:31, 3 Aralık 2014 (UTC)

Vikipedi imece usulüyle yazılıyor. Lütfen bulduğunuz hataları düzeltmekten çekinmeyin.--Abuk Sabuk 10:35, 3 Aralık 2014 (UTC)