Tartışma:Anti-semitizm

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yahudiler kendilerine karşı olamk gibi bir kavram geliştirdiler.Bunun başka bir örneği dünyada yoktur.Sonra da bu kavramı somutlaştırıp bir vitrin haline getirdiler.Kim onların menfaatlerine aykırı düşünür, konuşur veya davranırsa o kişi veya kurumu bu vitrine yerleştirip "anti-semitizm" ile suçladılar ve teşhir ettiler.Öyle bir hale geldi ki, anti semitist olmak istemedi kimse.Eğer semitizm varsa elbette ki anti- semitizm de var olacaktır.Anti,semitizmi yaratanlar semitizmi yaratan yahudilerdir.Ve insanlık bu oyuna çoğunlukla düştü.Anti-semitist olmak kötü bir şey olmamalı aslında ve değildir.Taraf olmak kadar karşı olmak da normaldir.

Anti-semitist olmak kötü bir şeydir. Çünkü bir çeşit ırkçılıktır. İsrail devletinin siyasetine karşı olabilirsiniz. Bazı Yahudilerin fikirlerine karşı olabilirsiniz. Ancak bir ırktan veya dinden olan insanlara topluca ve körü körüne karşı olursanız bu bir ırkçılıktır ve kötü bir şeydir. ---Vikiyazar 14:29, 2 Ekim 2006 (UTC)

http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Turkism

Anti-Türkizm çıkmaya başladı şimdi. Milliyetçi ideolojiler kendilerine karşı olmayı mahkum etmeye çalışıyor. Bir ırka karşı çıkmak ayrı, ırkçı bir ideolojiye karşı çıkmak ayrı. Karl Marx, Bakunin gibi yazarlar bile Anti-semitizm yanlısı yazılar yazmışlardır. Bir ırka karşı çıkmak yanlış tabi ama nasyonal ideolojilere karşı çıkmak çok normal bence. 88.233.207.151 14:52, 28 Ekim 2006 (UTC)

Maddenin adını "Yahudi düşmanlığı" veya "Yahudi karşıtlığı" yapalım mı? Daha kolay anlaşılır ve Türkçe olmasının yanı sıra "Yahudi düşmanlığı" sık kullanılan bir ifade. Filanca 19:30, 25 Şubat 2007 (UTC)