Tartışma:Ankara (isim)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Seçkin madde Ankara (isim), bir seçkin maddedir. Madde (veya onun eski bir sürümü) Vikipedi topluğunun ürettiği en iyi maddelerden biri olduğuna karar verilmiştir. Buna rağmen, bu maddeyi güncelleyebilir veya geliştirebilirseniz, lütfen çekinmeyin.
Anasayfa ödül Bu madde 46. Hafta 2009 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 33. Hafta 2013 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 6. Hafta 2017 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Vikiproje Ankara (SM-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ankara maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ankara kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 SM  Bu madde SM-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Giriş kısmı[kaynağı değiştir]

Bence buradaki bilgiler ayrı bir bölüme alınıp, giriş kısmı olarak maddeyi özetleyen bir ya da mümkünse iki tane paragraf bulunsun. Runningfridgesrule 15:33, 12 Kasım 2008 (UTC)

Atatürk'le ilgili bölüm[kaynağı değiştir]

Atatürk'le ilgili bölüm bir anı yazısı veya gazete yazısı üslubunda yazılmış. Aşağıdaki sekilde değiştirilmesini öneririm.

1937'de Türkiye'yi ziyaret etmekte olan Yunanistan Başbakanı Elefterios Venizelos'un Atatürk ile bir görüşmesinde Atatürk, "Ekselans, 'Ankara' adının nereden geldiğini bilir misiniz?" diye sormuş ve aldığı olumsuz yanıt üzerine getirilen "Dünya Atlası"'nın bir sayfasını açıp Asya'da Baykal Gölü yakınındaki Angarsk kentini göstermiş ve "İşte buradan geliyor, Ekselans!" demiştir.[17]

--İnfoCan 16:03, 12 Kasım 2008 (UTC) (değişikliği kendim yaptım bile! --İnfoCan 18:04, 12 Kasım 2008 (UTC))

"Baykal Gölü'nün adı Türkçe sayılır" -> Bu nasıl bir ifade? Varsayımlarla ansiklopedi mi yazılır? Güneş Dil Teorisinin bir dönem çok popüler ve gerekli olan milliyetçilik akımlarından kaynaklandığını ve bilimsel anlamda rağbet bile görmediğini biliyoruz. Bu bölümün kaldırılmasını ya da sadece teori'ye atıf yapılmasını öneriyorum. O ne öyle? "Türkçe sayılır". Komik olmayalım. --HeyYO 08:23, 11 Kasım 2009 (UTC)

"Baykal Gölü'nün adı Türkçedir" olarak değiştirdim. Bilgi doğrudur, kaynağı verilmiştir. Ayrıca şu kaynağa da bakılabilir [1]. --İnfoCan 17:04, 11 Kasım 2009 (UTC)
Demek güneş dil teorisinin yanlışlığı/doğruluğu hala tartışılıyor. Neyse araştıralım biraz daha.--HeyYO 11:13, 16 Kasım 2009 (UTC)
Güneş Dil Teorisi tüm dillerin Türkçe'den kaynaklandığını iddia eder, bu teori günümüzde dilbilimcilerce artık kabul görmemektedir. Bu maddede Baykal gölünün adının eski Türkçe olmasının (yani binlerce yıl önce o yörede yaşayan Türklerin dilinde olmasının) Güneş Dil Teorisi ile bir ilgisi yoktur. Ankara ismiyle Angara nehri veya Angarsk şehri arasındaki bağlantı, "Popüler etimolojiler" başlığı altındadır ve hakkında kesin delil olmadığı açıkça belirtilmiştir. --İnfoCan 14:45, 16 Kasım 2009 (UTC)
Haklısınız, yanlış anlamışım. İyi çalışmalar.--HeyYO 09:59, 19 Kasım 2009 (UTC)

Ana Tanrıça[kaynağı değiştir]

Ana Tanrıça heykelciği, resim bilgilerinde belirtildiğine göre, Canhasan'da bulunmuş, ki bu Karaman'a ait bir köy. Bu madde ile ilgisiz görünüyor. --İnfoCan 18:04, 12 Kasım 2008 (UTC) Pardon, tabii ki ilgili. Dikkatsiz okumuşum. --İnfoCan 18:06, 12 Kasım 2008 (UTC)

Ankara kelimesinin telafuzları bölümü[kaynağı değiştir]

Bunun altbölümleri hepsi sadece bir iki tane cümle kapsamaktadır. Bunları hep bir araya getirip olmaz mı? Runningfridgesrule 22:55, 13 Kasım 2008 (UTC)