Tartışma:Analitik felsefe

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Din (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Din maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Din kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Felsefe (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Analitik felsefenin kurucusu Ludwig Wittgensteindır. Lise felsefe kitabında bize böyle öğretilmişti. Sorgulanması gerekir. Metin de linguistik bir hata var. Örnek; “…öncülerinden olan ve Alman ve Avusturya asıllı Ludwig Wittgenstein,…” 16.04.2008 Âlim Olan ALLAH İnsani ilm tahkik tasavvur temaşa ile hayal etme istem disi ruya gorme ilham esin vahiy ice dogma gibi teknik olarak vucut dili mimik goz koordinesi empati ile yaratmistir.Dil insanin ask sevgi ozlem arzu istek dilek ortak calisma gibi yasamsal vede ruhsal fenomonolojisinin birlikteliginin aile boy kavim mıllet toplumsal orgute donusumunun ana kaynagidir.Analitik felsefeye gore bir denklem=Bir papagan insan sesini kopyalayabilir lakin bir baska papagana tam bir anlati ifade edemez fonetik ses icsel bir dusunce suzgecinden gecmek zorundadir duyular dili cozmek icin yeterli degildir amâ bir insan konusabilir duymayan bir insan dili dudak okuyarak kavrayabilir demekki dil bedensel linguistikten ayrilmaktadir beynin farkli bir dili algilamasi icin sosyokulturel ve ruhsal bir empatiye ihtiyaci malumdur.Hayvanlar arasi iletisim sinirli olmakla beraber tarif tasnif ve aktariya sinirlidir.Dil sadece sessel bir aktarim olmamakla beraber kisinin icsel duyuduygu oznelligine bagimlidir insan kelimeler olmadanda kendikendini bilebilme yetenegine sahiptir.Iletisimin ilk aile HzAdem ve HzHavvadan bugune varoldugu ilk nefesten bugune oncelikle yaraticisinin Siaruyla onu zikrettigi Teolojinin kadim bilgilerinde mevcuttur.Bireyler Aile mefhumunun ihtiyaclarini karsilamak cocuk bakimi tarim hayvancilik barinma gibi ihtiyaclarini insani erdemlerin karsilikli itfa edilmesine mecbur Erkek Kadin arasındaki ortak yasama ayak uydurmak icin birsekilde karsilikli icseldişsal psikososyal etkilesime acik olmalidir. Ornek=Ateş sonmus kapi disardan kapali olarak dal koyulmussa kilitlenmisse bu drumda bir aktarimdir isaret sembol resim yazi ile aktarimi baslatarak sese beklemeye ihtiyac olmayan anagramlarla iletisimi zaman mekan kisi algisinin etkilerini ezbersel planin kolaylasmasini toplumsal yasayisin prosedurlerini aktarabilmektedir.Ilk insanin askin yetkin olarak bazi meziyetlere sahip olmasi tasari kabiliyetinde oldugu asikardir.