Tartışma:Alan Kurdi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Kibele tarafından 4 yıl önce alan! başlığına
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ölüm (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Aylan kurdi foto meselesi[kaynağı değiştir]

Aylan Kurdi ile ilgili commons'a yüklenmiş foto muhtemelen silinecek. WikiWomen's Collaborative topluluğu, fotoğrafçı Nilüfer Demir'e ulaşıp varsa olayla ilgili haber ajanslarına satılmamış bir fotoğraf versiyonu ve/veya kendisinin fotoğrafını kullanmak için izin istemek ve kendisi hakkında madde oluşturmak istiyor. Nasıl ulaşırız fikri olan var mıdır?--Başak (mesaj) 09:29, 5 Eylül 2015 (UTC)

Yanılmıyorsam AA muhabiri, onlara ulaşılırsa kendisine de ulaşılabilir. Ancak böyle bir fotoğrafa bu şekilde lisans verirler mi emin değilim.--RapsarEfendim? 09:34, 5 Eylül 2015 (UTC)

@Rapsar ve Başak Khutuck şurda ulaştığını belirtmiş gazeteciye. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 15:38, 5 Eylül 2015 (UTC)

  • Kendisinin mail adresine ulaştım, lisans mevzusunu soracağım. --Khutuckmsj 15:42, 5 Eylül 2015 (UTC)
Konu ile alakalı burada birkaç fotoğraf ve burada da video haber bulunmakta. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 16:33, 5 Eylül 2015 (UTC)
  • Nilüfer Demir hakkında da wiki maddesi hazırlandığından (Nilüfer Demir (en) ) Nilüfer Demir'in kendi fotosu da talep ediliyor. Biyografik bilgisi ve fotoğrafı tTemin edilebilirse güzel olur.--Başak (mesaj) 16:42, 5 Eylül 2015 (UTC)
Burada bir kaynak daha mevcut. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 05:45, 6 Eylül 2015 (UTC)
  • Mailleştik, kendi fotoğrafını izin maili geldiğinde yükleyeceğim. Aylan Kurdi fotoğrafını sanırım yükleyemeyeceğiz. --Khutuckmsj 21:16, 8 Eylül 2015 (UTC)
OTRS'mi? Aylan Kurdi'nin fotoğrafı'na izin verileceğini düşünmüyordum zaten. Sonuçta uluslararsı bir popülerliği ve ünü var ve bir karşılık beklenebilir. Maurice Flesier msj 21:22, 8 Eylül 2015 (UTC)

bir kullanıcının değişikliğinden dikkatimi çekti, alan kurdi diye de geçiyor. maddeye eklenmeli. --kibele 21:17, 4 Eylül 2015 (UTC)

Türk haber sitelerinde Aylan geçtiği için bunu yazdım ama Alan ismide yer alıyorsa "yada" şeklinde yanına eklenebilir elbette. Maurice Flesier msj 21:24, 4 Eylül 2015 (UTC)

isim değişikliği[kaynağı değiştir]

diğer vikilerde 'aylan kurdi' olmuş. burada da düşünülmeli.. --kibele 17:31, 6 Eylül 2015 (UTC)

sonuç olarak fotağrafıyla sembolleşen çocuğun kendisi. diğer vikilerde de bu yönde içerik eklenmiş ve isim değişikliği yapılmış. bu nedenle madde adını taşıdım. --kibele 18:18, 6 Eylül 2015 (UTC)
Daha çok ölümünün kayda değer olduğunu düşündüğüm için bu şekilde açmıştım. Aslında bu durum Şarbat Gula ile benzer özellikler taşıyor. İkiside fotoğraf üzerinden popüler durumda. Taşınması daha uygun. Maurice Flesier msj 18:21, 6 Eylül 2015 (UTC)

Aylan Kurdi, Aylan Kurdi'nin ölümü ya da Aylan Kurdi'nin fotoğrafı.. diğer vikilerde bu yönde tartışmalar var. maddeyi geliştirirken bir yandan da bunu değerlendirebiliriz. içerik olarak fark etmiyor. --kibele 19:24, 6 Eylül 2015 (UTC)

Madde ismi yanlış. Doğrusu "Alan Kurdi" olmalı.[kaynağı değiştir]

Çocuğun ismi Alan Kurdi olup, ismi Kürtçedir. İsmin kökeni ünlü Kürd destanı Memê Alan'dan gelmektedir. İsmin Arapçası da yine آلان الكردي olup bu wikipedialarda ve internette de görülmektedir. Aylan Kurdi yazımı yanlış olup başlangıçta bazı haberlerde Aylan diye rapor edilmesinden dolayı bu yanlışlık kısmen yayılmıştır.

İngilizce wikipedia: Death_of_Alan_Kurdi
Arapça wikipedia: آلان الكردي (Transkrip: Âlan El-Kurdî)
BBC haber: Alan Kurdi death: A Syrian Kurdish family forced to flee
El-Arabiya: والد الطفل السوري آلان الكردي يقرر البقاء في كوباني
Rûdaw Türkçe Haber: BM’de Alan Kurdi gündemi

Bu sebeple Madde adı "Alan Kurdi"ye yönlendirilmeli ve ilk paragrafta parantez içinde "Aylan Kurdi" diye yazılmalı diye düşünüyorum. Neribij (mesaj) 06:17, 11 Kasım 2015 (UTC)

alan![kaynağı değiştir]

şurada, alan'ın halasıyla yapılmış bir röportaj var iki bölüm.. kaynak olarak kullanılabilir. [1], [2] --kibele 08.32, 17 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla