Tartışma:Alacakaranlık (film, 2008)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Amerikan sineması (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Amerikan sineması maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Amerikan sineması kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

kitaptaki etkiler tartışılamaz ... stephenie meyer mormon inancina sahip kitabı yazarken erotics of absintence ve book of mormon'dan gizli alıntılar var.bütün seriyi fikirde bulunabilmek için okudum. Etkiler

-*)Mormon inancına göre cennete ulaşmanın en kısa yolu çok çabuk bir şekilde evlenip olabildiğince çok çocuk doğurmaktır.Erkek için poligamiye izin verilmekte ve kocaya itaat çok önemlidir.Utah'da(mormonların gerçekten yoğun olduğu amerikan eyaleti) 18 yaşına gelip evlenmeyen kıza evde kalmış muamelesi yapılır

-*)Kitapta ,daha doğrusu seride (twilight saga) bella swan ısrarla edward'a olan aşkını isterik bir biçimde okuyucuya anlatır , sayfalarca tekrar tekrar onu betimler , aşık olduğu erkeği ilahlaştırır (erotics of absintence)

-*)Edward Cullen'ın manevi anne ve babası olan Esme ve Carlisle Cullen ise çocukları olmadığı için çok üzülmektedirler zaten Esme çocuğu öldüğü için intihar ettikten sonra carlisle tarafından kurtarılmak için ısırılmıştır.daha sonra çocukları olmayınca(vampir oldukları için) evlat edinmeye başlamışlar ve toplamda 6 kişiyi evlat edinmişlerdir. (mormon inancı)

-*)Edward'ın pek çok hatasına rağmen Bella ona kayıtsız şartsız bir şekilde aşıkdır.(kocaya itaat) Edward hikayenin belli bölümlerinde bella'yı terketmesine rağmen bella ona bağlılığını sürekli sürdürür 18 yaşında ondan hamile kalır ve daha sonra Edward ile evlenir (mormon inanci)

--Semih Sevinç 18:13, 30 Haziran 2009 (UTC)