Tartışma:Akşemseddin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Doğum yeri konusunda gördüğüm kadarıyla sorun var elinde kesin belge yada bilgi olan varsa ilgilensin lütfen.--Etrüskileti 23:13, 21 Nisan 2007 (UTC)

akşemsettin[kaynağı değiştir]

akşemsettin bey fatih sultan mehmet'in hocasıdır. akşemsettin beyi yabancılar fatih sultan mehmet sanıp hep ona gül veriyorlar.fatih sultan mehmet türkiyedeki ilk medrese'yi yaptırmıştır. yani ilk üniversiteyi yaptırmıştır.Bu imzasız yazı 78.179.192.45 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tarihi belgelerden bilindiği kadarıyla Akşemsettin Şam'da dünyaya gelmiştir. Yedi yaşındayken babsıyla birlikte O zamanlar Amasya, şimdilerde Samsun'a bağlı Kavak ilçesine yerleşmişler. Şam'dan geldikleri için babası "Şerafeddin- i Hamza Şâmî" olarak bilinir. Kaynak Ferîduddîn-i Attar, Tezkiretu’l-Evliya, s, 270; H. Hüseyin, Amasya Tarihi, 1:210. Bilginin bu şekilde düzeltilmesi bence uygun olur. --CRea80 23:59, 3 Şubat 2009 (UTC)

doğum yeri konusunda kafa karışıklığı yok çok küçükken şam'a gidilmiş olması orada doğduğu zannına neden olmuştur...[kaynağı değiştir]

İşe geç kalacağım ama kısa bilgi vereyim Akşemsettin, Ali Kuşçu ve kardeşlerini davet edip İskilip'e kendi memleketi olduğu için yerleştirmiş ve Ali Kuşçu'nun yeğeni ve damadı Şeyh Yavsi'de onun bayramiye tarikatının dördüncü kuşak şeyhidir... konu uzun ancak İskilipli Alimler kitabında oldukça fazla bilgi vardır. Tam olarak doğum yeri günümüzde Evlik olarak geçen bir İskilip dağ yerşemesi olup Avhatyakası köyüne bağlıdır.--78.180.78.45 04:45, 15 Mart 2010 (UTC)

Akşemsettim[kaynağı değiştir]

Yani arkadaşlar aslında Akşemsettin,ilk mikrobu Pastör'den 400 yıl önce bulmuştur. İlk miktobu Pastör'ün bulduğuna inanılır. Ama yıllar süren ilgisizlik yüzünden sadece bir din hocası olarak anılır. Ama tıpta çoğu şeyi o koşullarda bulmuştur. Bu nedenle adı arttık fazla duyulmaz Akşemsettin'in. Bazı kişiler İstanbul'da bir Kütüphanede "Kitap-ül Tıp" kitabı vardır. Ama çoğu kişi bunu da bilmez maalesef. Yani Akşemsettin bir din hocası diğilde bir doktor gibi görülmelidir.

Tarafsızlık ve kaynak[kaynağı değiştir]

Bu madde kesinlikle pek çok yönden kusurlu. Ne kaynak belirtilmiş ne de tarafsızlık ilkesine önem verilmiş, Vikipedi'de kullanılmaması gereken "ünlü" ve "önemli" gibi kelimeler kullanılmış. Madde kesinlikle dökülüyor, kaynaksız bilgiler silinsin veya kaynak bulunsun. 88.234.93.92 22:38, 19 Kasım 2011 (UTC)

  • Emredersiniz... Bunu pekala siz de yapabilirsiniz, iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 22:51, 19 Kasım 2011 (UTC)
  • Ha-ha bir Vikipedi görevlisi olarak dalga geçmeniz gerçekten üzücü. Maddede pek çok şey yazılı ve bunların hiçbirinde kaynak yok. Pekala ben de bir karakter uydurup kafama göre yazabilirim. İnternette düzgün bir kaynak yok, nurnet.org gibi sitelerde yazılı şeyler c/p yapılmış ve de gerçekten o döneme ait bir kitap gerek (veya gerçek bir internet kaynağı). Demek istediğim, adam gibi bir kaynak olmadığından dolayı bu kişinin gerçekten var olup olmadığını bile bilmiyoruz. İki yol var; kaynak kitap veya internet sitesi bulunmalı ya da bilgiler silinmeli. Eğer bu yolların hiçbirisini uygun görmüyorsanız "Abdul bin Ali, Sabahsettin ibn Abdul, Ayn-ı şid ayn" gibi kendi uydurduğum bilim adamlarını kaynak göstermeden eklemememde de bir sakınca görmüyorsunuzdur. Not: Maddeyi olabildiğince tarafsız hale getirmeye çalışıyorum. 88.234.93.92 23:09, 19 Kasım 2011 (UTC)

Tarafsızlığın bitimi[kaynağı değiştir]

Maddeden oluk oluk tarafsızlık ve kaynaksızlık akıyor. Vikipedi'deki en rezalet maddelerden biri. Kesinlikle adam gibi bir kaynak yok, Kaynak olmadığı için Akşemsettin diye birinin yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyoruz. Mikrobiyolojinin babası mı? Amanın! Tarafsızlığın T'si yok. Maddenin islamiorg gibi bir siteden kopyala yapıştır yapılmış olabileceğini düşünüyorum. Lütfen ama... İhsanjr 21:31, 2 Aralık 2011 (UTC)

Bilgi kirliliği[kaynağı değiştir]

Arkadaşlara katılmamak mümkün değil. Gerçekten baştan sona kadar değiştirilmesi ve mutlaka kaynak belirtilmesi gereken bir madde. Saraybosna (mesaj) 13:49, 6 Haziran 2012 (UTC)

Madde başlığında geçen Akşemsettin ismini Akşemseddin olarak değiştirdim madde içerisinde, çünkü kaynakların büyük bir bölümünde Akşemseddin olarak geçiyor isim. Yazılanları sildim ve hayat bölümüne mevcut kaynaklarıyla birlikte tarafsız bir biyografi yazmaya başladım. Eserler bölümünü yeniden düzenledim. Madde henüz bitmiş değil, üzerinde çalışıyorum. Saraybosna (mesaj) 19:23, 6 Haziran 2012 (UTC)

İstanbulun fethindeki katkısını, vefatını ve tıp alanındaki çalışmalarınıda da ekledim. Saraybosna (mesaj) 10:05, 7 Haziran 2012 (UTC)