Tartışma:AJAX (programlama)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Vikiproje İnternet (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İnternet maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İnternet kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 



A.J.A.X. AJAX [[Resim: Listedeki GMail Ajax uygulaması değildir. Tamamen DOM ile inşa edilmiştir. Gmail sisteminde e-posta, kişiler, gtalk geçmişleri vs. xml kaynaklarından değil, doğrudan Javascript kodlarının içine array olarak yerleştirilmişlerdir. Aynı şey Google Suggest içinde geçerlidir. Ajax'ın çalışma prensibi kullanılacak verilerin xml verilerinden elde edilebilmesidir. Nothingrows 11:58, 6 Ağustos 2006 (UTC)şlö]]

Parka çekilmiş bağlantıyı kaldırıyorum.[kaynağı değiştir]

"Ajax Framework" başlığı ile listelenen, ajaxframework.com adresi şu anda park halinde, siliyorum. --Anov 12:34, 23 Haziran 2008 (UTC)

Dezavandaj alt başlığında belirtilen arama motoru konusuna katılıyorum fakat, yazılacak kod miktarı nasıl iki katına çıkıyor o bölümü kavrayamadım. if(Request.Form.Count>0) { ...işlemler; } veya benzer bir yöntemle ister ajax request ister direkt request gelsin sorunsuz bir biçimde aynı kodla alıp işlem yaptırabiliyorum. İki katı kod denen sadece bir "if" midir? En büyük dezavantaj session konusundadır. Session işlemleri yapılıyorsa, buradaki işlemler cookie nesnesine kaydırılmak zorundadır. --Ispartaileti 03:01, 1 Eylül 2008 (UTC)