Tartışma:2007 Eurovision Şarkı Yarışması

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
2007 Eurovision Şarkı Yarışması, eski bir seçkin madde adayıdır. Maddenin aşağıdaki aşama geçmişindeki bağlantılardan adaylığın neden başarısız olduğunu görebilirsiniz.
11 Eylül 2007 Seçkin madde adayı Başarısız

Türkiyeye verilen puanları çıkardım. türkiyeyi yazdıysak diğer ülkeleride yazmalıyız. Puanlar merak edenler için Shake It Up Şekerim sayfasında var.--Sophia 06:52, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Kuzey kıbrıs[kaynağı değiştir]

Kuzey ve güney kıbrıs aynı gösterilmiş.NEDEN???

bildigim kadarıyla sırbistan önceki sene de vardı hatta ondan önceki sene de yani ilk degil bu


cevap : ( anıl) o sırbistan karadağ!

Soruların Güncel Cevapları...[kaynağı değiştir]

21 Mayıs 2006'da Karadağ'da yapılan bağımsızlık referandumunda Karadağ halkının %55,5'lik kısmı bağımsızlık istedi. Sonuçta da Sırbistan-Karadağ, Sırbistan ve Karadağ diye resmen ikiye bölündü. 3 Haziran 2006 günü Karadağ resmen Sırbistan-Karadağ'dan ayrılıp bağımsız bir devlet olmuştur. O yüzden bu seneki yarışmaya Karadağ ile Sırbistan iki ayrı devlet olarak katılmıştır.

Kuzey Kıbrıs konusuna gelince... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni sadece Türkiye tanımaktadır. Türkiye dışında tanıyan devletlere, başta Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan ikilisi olmak üzere AB ülkeleri, ABD ve Birleşmiş Milletler ekonomik alanda ambargo uygulamakta ve ülkeler bu ambargoya dayanamayarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımadan vazgeçmektedir. Resmi anlamda Türkiye hariç tüm ülkeler Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni adanın tek hakimi olarak görmektedir ya da görmek zorunda bırakılmaktadır. Aynı şekilde Eurovision Şarkı Yarışması'nda da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ingilizce adı yazmamakta Cyprus yazmaktadır. Her ülkenin oy vereceği sırada ekrana gelen dünya haritasından oy sonuçlarını açıklayacak ülkenin haritası kırmızıyla belirlenir, ekrana büyüyerek gelir ve ülkenin sunucusu ekranda belirir. Sıra Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne gelince kırmızıyla belirlenen yer Kıbrıs Adası'nın güneyi değil de tamamıdır. Bu 2004'te Türkiye'de yapılan Eurovision'da da böyle olmuştur. Sal 18:08, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Ekleme: 2004 te yapılan yarısmada Güney Kıbrıs haritası bilerek gosterilmedi.Hatta TRT "Cyprus" yerine "Greek Part of Southern Cyprus" u kullanmak istedi ama EBU tabiki de izin vermedi.

arkadaşlar tablodaki hatalar giderilmeli ben uğraşmaya çalıştım ama başaramadım... *** Эɱ®εč¡κ ***ve saz arkadaşı 23:40, 15 Şubat 2008 (UTC)


Kim Yaptı Bunu??![kaynağı değiştir]

Bu karışıklıklığı kim yaptıysa ortaya çıksın! Türkiye 276 puanla 1. gösterilmiş. Bu karışıklıklığı kim yaptı? Vikipedi'de son zamanlarda birisi her şeyi değiştiriyor. Son zamanlarda böyle karışıklar çok oluyor. Şimdi burada kaç tane Letonya var? Bir tanesi Macaristan'ın yerine diğeri ise gerçek Letonya'nın yerine konulmuş. Çok karışık. Bu yüzden sayfayı koruma altına aldım. lütfen silmeyin. Ve bu karışıklığın giderilmesi gerek.--Soğuk 10:11, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Evet bunu lütfen düzeltin. Çok karışmış. Türkiye 2 tane; biri yarı finali bile geçememiş, diğeri 1. olmuş. Sal 16:52, 2 Haziran 2008 (UTC)

Eurovision yarı finalindeki sorunları hallettim.(Eğer gözümden birşey kaçmamışsa:) ) ben doğruluğu şüpheli madde ve birinin ilgisi gerekiyor şablonlarını kaldırıyorum eğer bir sorun olursa yeniden eklersiniz.E-92 08:45, 13 Temmuz 2008 (UTC)