Tartışma:Şoför İdris

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tarafsızlık konusundaki şüpheler nelerdir?

Persiladam 16:16, 27 Eylül 2006 (UTC)

"1951'de TKP tutuklamaları'ndan nasibini almış ve hapse girmiş, birçok işkence ve eziyet görmüştür."ifadesi ile "işçi önderi" tanımlaması.

İşçi önderi ne demek? hangi işçinin önderi? işçilerin onu önder olarak gördüğünü kim söylüyor? Türkiye'de bulunan işçilerin küçük bir kısmı sol görüşlüdür, hele sosyalist olanı çok çok azdır oran olarak. Keyfinize göre önder diyemezsiniz. İşçi önderi çok iddialı bir tanımlamadır. -Tembelejderha 17:05, 27 Eylül 2006 (UTC)

İşçi önderliğinin sosyalistlik ile bir ilgisi yok![kaynağı değiştir]

Hayatı boyinca sendikacılık ve işçilik yapmış, birçok işçinin arkasından yürüdüğü, birçok greve imza atmış bir kişi işçi önderi değilse kim işçi önderidir?


İşçilerin sana gelip mi söylemesi gerekiyor bu bizim önderimiz diye, nasıl ezbere bir biçimde kanıtlanamaz diye silebiliyorsun anlamıyorum bu maddeyi, bahsedilen kişinin hayatı hakkında ne okudun, ne araştırdınki, işte bu yüzden kişisel olarak algılanan önyargı suçlamasını yapıyorum sana karşı.


Olay çok komplike değil, işçilerin arkasından gittiği ve işçi hakları için mücadele ettiğini söyleyen kişi işçi önderidir. Bu onları satan ve haklarını savunmayan biri de olabilir ama bir dönem işçiler destekleyerek önderleri haline getirebilirler bu insanları. Bana göre bayram meral de bir zamanlar işçi önderidir ama doğru, olması gerektiği gibi bir önder değildir, tabi bu benim görüşüm...

Sonuça işçi önderi olması bir kişinin oldukça objektiftir. Örneğin birçok profezorün Şöför İdris olarak bahsedilen kişi ile ilgili makaleleri vardır, bir profesorün anlatımlarıda ikna etmez ise Şoför İdris'in kendi anıları ve hakkında yazılmış kitapları bulabilirsin, oda yetmez ve imkan bulursan polis kaynakları ve mahkeme tutanaklarında kendisi hakkındaki ibareleri okuyabilirsin. Bunlar işçi önderi olduğuna dair çeşitli kanıtlar sunar heralde.


Eğer ben bugün falanca sol hareket işçi önderidir deseydim dediğin gibi bir yorum anlamlı olurdu. O zaman derdin ki sen kimin önderliğinden bahsediyorsun, ama 500 bin kişinin 1 Mayıs'a katıldığı bir dönemden bahsederken bu kadar kolay konuşmamak lazım... Persiladam 20:01, 27 Eylül 2006 (UTC)