Tartışma:İran'da İslam

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


  • Bu maddenin yazım içeriğinin bir dini, diğer dinlerden öne çıkararak Vikipedi tarafsızlık ilkelerini ihlal ettiği görüşündeyim. Ayrıca kullanılan üslup ve başlığın Vikipedi kurallarıyla çeliştiği gözlemlenmektedir. Başlık İran'da İslam olmalıdır.Levent Abi ileti 06:40, 16 Temmuz 2008 (UTC)

İran'da İslam[kaynağı değiştir]

Açıkçası tereddüt ederek çevirdiğim bir maddeydi. Ancak "dünyada" bu konu hakkında ne "konuşulduğunu" ve "nasıl" konuşulduğunu Türkçe wikipedi okurlarının bilmesi gerekir diye düşündüm. Mesela geçenlerde ATLAS dergisinin bir muhabiri İran'a yağtığı gezi sonrası izlenimlerini aktarırken konuştuğu bazı insanların aslında kendilerinin "Zerdüşt" inancına sahip olduklarını söylediğini okumuştum. İran'ı anlamak için çok yönlü bilgilenmenin gerekli olduğunu düşündüğümden İngilizce wikipedi'de de tartışmalı olan bu maddeyi çevirdim. Ayrıca başladığım bir maddede insanlığın kadim "ahlak" anlayışına ters gelmeyecek (muğlak bir ifade olduğunu kabul ediyorum) her kavramın çevrilmesi taraftarıyım. Getirdiğiniz başlık önerisi "genel bir madde başlığı" için daha uygun. İçerik ile ilgili katkılar olursa bence madde çok zengin ve İngilizce wikipedi maddesinden daha doyurucu olabilir...devam edeceğim

İran'a İslam Girişi[kaynağı değiştir]

İran'a İslamın Girişi şeklinde madde değiştirilirse daha iyi olur

GokayBJK 11:06, 2 Aralık 2008 (UTC)

başlık değişikliği[kaynağı değiştir]

  • eski başlık daha fazla durmasın diye bu şekilde değiştirdim. aslında 'iran'a islamın girişi' de uygun bir başlık. fikirler gelirse ona göre değiştirilebilir yeniden. --kibelemesaj 15:25, 2 Aralık 2008 (UTC)

Silinmeli veya Tekrar Derlenmeli[kaynağı değiştir]

İran'daki İslam'ı anlatan bir makaledir ümidiyle girmiştim. Fakat fars milliyetçiliği üzerinden derlenmiş, islam'la alakası olmayan "araplar fethetti ama biz asla islam olmadık" mesajı vermeye çalışılan, genellikle bir ispat üzerinde yoğunlaşan bir yazı gördüm. İlgili konunun tarafsız ve başlıkla alakalı olması gerekir. Silinmesini veya baştan yazılmasını uygun görüyorum. Saygılar. (Sipahi1453 23:47, 20 Şubat 2010 (UTC))

İçerik Uygun[kaynağı değiştir]

Bence vikipedi'nin amacı bir dini veya kültürü övmek değil. O konu üstündeki uzmanların görüşleri kaynak belirtilerek verilmişse ortada bir sorun yok demektir. Çeviriyi yapan arkadaşa teşekkürler.