Tartışma:İnsanları Seveceksin (kitap)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Taraflı olan kısmı belirtirseniz taraflılık giderilebilir, Taraflı şablonu koyup hiç bir açıklama yapmamak iyi değildir. Bu nedenle şablonu çıkarttım. İyi çalışmalar..--Boyalikus 01:28, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Haklısınız açıklama yapsam daha iyi olurmuş, sanıyorum aceleye gelmiş. Yine aynı sebeple olacak telif sorununu da atlamışım. Eserin yalnızca Türkiye baskılarına yer verilmesinden kaynaklı taraflılık söz konusuydu. Alıntıların da madde hacminin %10'unu aşmaması gerekiyor, aksi halde telif sorunu ortaya çıkıyor. Bu oranın aşıldığı açıktı. Şu an bir sorun görünmüyor. Teşekkürler. --Yabancımsj 20:26, 29 Mayıs 2009 (UTC)

Alıntı maddenin %10'unu aşmıyor, bu sizin gözleminiz.. Gerekli eklemeler yapılır. Maddenin eksik olduğunu düşünüyorsanız eksik şablonu koymanız yeterli.. Burada bir tartışma sonuçlanmadan isteğinize göre düzenleme yapmayınız. Eserin yanlızca Türk baskılarına yer verilmesi taraflılık oluşturmuyor.. en.wikide bu madde yok sanırım...iyi çalışmalar..--Boyalikus 01:37, 3 Haziran 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Aslında göz kararı ile %10'u aştığı aşikâr ama sonuçta bu öznel bir bilgi değil ki; bir şeyin yüzde oranını belirlemek hiç de zor değil. Buna göre, maddenin metinsel konu içeriği ve altını kısmı toplamda 179 kelime, 1346 karakterden oluşuyor. Sadece alıntı ise 67 kelime, 484 karakter. Alıntı kısmını, alıntı dahil toplama oranlarsak, kelime bazında %33.52, karakter bazında %35.96 ediyor. Yani %10'dan daha fazla; bu yüzden de daha fazla metinsel konu içeriği eklenmezse maddeden alıntı çıkarılmalı. Bu arada doğrudan konusal olmayan kısımların, başlıkların, şablon kodlarının, kaynakça kodlarının ve metninin buna dahil olmadığını (zira %10 kuralında da kasıt o kısımlar değil salt konuyu doğrudan anlatan metindir) belirtmem gerekir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 13:57, 4 Haziran 2009 (UTC)
Benim matematiğim zayıftır yüzde hesaplamak çok zoruma gider. Sadece Türkçe baskılar yer almış diye taraflı olduğu iddia ediliyor :) Çıkartın o zaman isteklerinize göre, tartışma sayfasına not düşmeyi, yazana belirtmeyi boşverin... Üstüne de taraflı şablonunu ekleyin.. Bir boş zamanımda düzeltirim. Nasıl olsa kimsenin 2 senedir dokunmadığı ve sadece Türkçe baskıları var diye taraflı gördüğü, kimseninde umursamadığı Ludwig ve Ruth'un aşk romanıdır. Burada ise yazmaz % barajı. Burada bir konu yok, bildiğiniz bir roman, bilimsel alıntı yapmıyorum. 435 sayfa, 10 puntoluk karakterler, sekiz cümle alıntı yapılmış.. Kitabın tamamı kaç karakter, kaç kelime; metin kaç karakter,kaç kelime gibi boşa zaman kaybedemem. iyi çalışmalar. --Boyalikus 23:09, 16 Haziran 2009 (UTC)
  • %10 oranı eserin bütününe oranı değil mi? Mesela 100 sayfalık bir kitapta %10 oranla 10 sayfa alıntı yapılabilir gibi. Ben mi yanlış biliyorum yoksa olay başka bir şey mi?--Hedda Gabler 17:26, 4 Haziran 2009 (UTC)