Tartışma:İmamet (İsnâaşeriyye öğretisi)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Okunabilir hale getirilmesi lazım. Basitleştirildiği iddia edilen şema bile basit değil. İmamet demek yerine imamcılık denebilir. İsnaaşeriyye demek yerine onikicilik denebilir. İtikat, itikat diye yazılır [1]. Sayı (12) yeterince büyük olduğu için rakamlarla yazmak çoğu zaman daha doğru oluyor ama burada bu geçerli olmayacak sanırım. Muhammed bin Abdullah yerine niye Muhammed yazmıyoruz? --Deniz (mesaj) 14:36, 27 Ekim 2016 (UTC)

Bazı İslam maddeleri bu şekilde, Türkçe gibi görünen bir dille yazılmış maalesef.--RapsarEfendim? 18:25, 27 Ekim 2016 (UTC)

bazı maddeler değil de daha çok bazı kullanıcıların açtığı maddeler.. [2], [3].. --kibele 18:47, 27 Ekim 2016 (UTC)

Öyleyse aslında normal, sonuçta insan nasıl konuşmaya alışmışsa öyle yazıyor. Eğer geri alma savaşları gibi huzur bozucu durumlara sebep olma alışkanlığında olan kişiler değillerse, demek ki biz, diğer kişiler olarak, yeterince çalışmamışız. Benzer bir maddede öyle bir geri almayı hatırlıyorum sanırım. --Deniz (mesaj) 19:07, 27 Ekim 2016 (UTC)
Tüm mezhepler/kişiler tek şablonda birleştirilmeye çalışılmış. Çok daha fazla kaynağa ihtiyacı olsa da (mesela Yunus Emre'ye itiraz edenler çıkacaktır), bence çok emek verilmiş güzel bir çalışma. Bence burada tüm ağaç değil, bu maddeye bağlanan kısımlar olmalı. MS Visio vs. diyagramlarını wiki koduna çeviren betik vardır belki. Ayrıca her kişiye bir kutu açmak gerekmeyebilir. Eğer bir kutu alt seviyede sadece tek bir kutuya bağlanıyorsa içerikler birleştirilebilir, ta ki dallanma olana dek. --Deniz (mesaj) 19:41, 27 Ekim 2016 (UTC)