Tartışma:Özgürlük Heykeli

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen VPBanner şablonu yerine Tartışma şablonunun |proje= parametresini kullanınız.
Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Amerika Birleşik Devletleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mitoloji (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kaynak sıkıntısı[kaynağı değiştir]

  • Maddede ciddi anlamda kaynak sıkıntısı var. İddia edilen bilgilere kaynak eklenmelidir. Ben özellikle şu kısımdaki bilgilerin doğruluğu konusunda şüpheliyim.

93 metre yüksekliğindeki Özgürlük Anıtı ilk olarak 1860’larda, Osmanlı İmparatorluğu yönetimindeki Mısır'ın Hıdiv'i Said Paşa'nın Süveyş Kanalı inşası için imzaladığı antlaşmanın gereği olarak Süveyş Kanalı'ndaki Port Said Limanı'nın girişine konulmak üzere planlanmıştır[kaynak belirtilmeli]. Ancak dönemin Osmanlı Sultanı Abdülaziz tarafından peşinatı ödendiği halde dikilen heykelden ötürü yerel huzursuzluk çıkacağı endişesiyle, Kavalalı soyundan Hidiv İsmail Paşa planlanan yere inşasını istememiştir.

Zaman Gazetesi'nde bir haber var; [1] Heykel Fransa'da yapılmış. Yukarıdaki söylenenle alakası bile yok.

Sait71yaz 12:16, 15 Kasım 2013 (UTC)

Destek Destek Zaman Gazatesi'ndeki haber doğru. Özgürlük Anıtı'nı yapan kişi bir Fransızdır ve onu Fransa'da yapmıştır. Bu kişi aynı zamanda Eyfel Kulesi'ni de yapmıştır. Ahmet Mert Götürler (mesaj) 13:11, 6 Mayıs 2014 (UTC)

Heykelin önce Mısır için yapıldığı iddialarının cevabı İngilizce VP'de var: “Bartholdi was in any event busy with other possible projects; in the late 1860s, he approached Isma'il Pasha, Khedive of Egypt, with a plan to build a huge lighthouse in the form of an ancient Egyptian female fellah or peasant, robed and holding a torch aloft, at the northern entrance to the Suez Canal in Port Said. Sketches and models were made of the proposed work, though it was never erected.” Bizdeki Türkçesi bozuk ilgili bölüm buradaki bilgilerle geliştirilebilir. --E4024 (mesaj) 16:15, 8 Ocak 2014 (UTC)