Tartışma:Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Sinema (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sinema maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sinema kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Merhaba; Benim ki pek tartışma konusu değil aslında. Aksine uzun süredir tartışılan bir konuya çözüm getirmek adına.

Biliyorsunuz, bir süredir hem meslek birliği hem sendika adına olumlu adımlar atılmaktadır. Bu konuyla ilgili her birim hatta buna yapımcılar da dahil, destek vermektedirler.

Gelişmelerin bir hız kazanması adına, bir takım bilgiler vermek istiyorum. Bu gün, oluşmamış sektörümüzün geldiği noktaya baktığımızda ve son zamanlarda yapılan toplantılar sonrasında, oyuncuların da haklarımızdan hiç haberimiz olmadığını öğrendik. Dernek ne demek? Sendika ne demek? Meslek birliği ne demek? hepsi karışmış durumda.

Şu an içinde bulunduğumuz çalışma şartlarını düzeltmek için 31 yıl önce kurulmuş ve bizim üyeliğimizle bunu başaracak olan SİNESEN var. Ve ne için kurulduğunu zaten üyesi olan Nur Sürer hanım çok güzel açıklayacaktır. Tekrar yayınlardan doğan teliflerin alınabilmesi için de BİROY kuruluyor.

BİROY geçici olarak, eski birliğin yerinde olacak. (Sinema evinin 3. katı.) Bakanlığın onayı için gerekli 270 imzanın bir an toplanması gerekmektedir. Şikayet ettiğimiz konular şu an çözülmeye çok müsait. Her türlü ortam hazır. Çünkü 2009 yılında telifleri dağıtmaya başlamak zorundalar.

Ve ne yazık ki bu durumun işlemiyor olmasının sebebi, tüm birimlerin oyuncu birliğinin kurulmasını bekliyor olması. Sizden önemle ricam; Çalışma şartlarının düzeltilmesi ve teliflerin dağıtılabilmesi için gerekli üye çoğunluğuna ulaşmak adına, BİROY a gelmeniz. Bir günün yarım saatini ayırarak, hem ulaşabileceğimiz tüm bilgilerinizi almak hem imzanızı almak için. Gelmişken bir taşla 2 kuş vurayım derseniz, 2 fotonuz ile gelin, sendikaya üye olun.

En güzel saygılarımla meleksi günler janset