Tanis Yarımelf

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tanis Yarımelf
Adı: Tanis Yarımelf
Cinsiyeti: Erkek
Sınıfı: Savaşçı
Vatanı: Qualinesti
Irk: Yarı İnsan-Yarı Elf
İlk Görünüşü: Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından yazılan Güz Alaca Karanlığının Ejderhaları
Tam İsmi: Tanthalas Kanan

Tanthalas "Tanis" Yarım-Elf, Ejderha Mızrağı serisinde yer alan bir kurgusal karakterdir. Margaret Weis ve Tracy Hickman ikilisinin yazdığı ilk Ejderha Mızrağı üçlemesinin başkahramanlarından biridir.

Gençliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Tanis'in doğum tarihi konusu hala tam olarak çözülememiştir. Çünkü iki ayrı kitapta iki ayrı doğum tarihi verilmiştir. Örneğin; "Ejderha Mızrağı Tarihçeler"'de doğum tarihi A.S. 249 olarak belirtilmişken, "Ejderha Mızrağı Tanışmalar 1.Kitap - Eş Ruhlar" kitabında doğum tarihi A.S. 258 olarak verilmektedir. Fakat bu kitabı Mark Anthony ve Ellen Porath'ın yazdığını göz önünde bulundurarak doğru tarihin Margaret Weis & Tracy Hickman'ın belirttiği A.S. 249 olarak düşünebiliriz.

Tanthalas "Tanis" Yarım-Elf afetten sonra 249 yılında doğmuştur. Tanthalas insan dilinde "her zaman güçlü", elf dilinde ise "yönetmeye layık" anlamına gelmektedir. Afet sonrasındaki karanlık zamanlarda annesine tecavüz eden, Brand isimli insan ırkından bir haydutun oğludur. Annesi Elansa Sungold doğumdan hemen sonra, Tanis'e ismini verdikten sonra ölmüştür. Annesinin ölümünden sonra onu yetiştirme görevini Qualinesti elflerinin lideri olan "Güneşlerin Sözcüsü" Solostaran üstlenmiştir. Tanis uzun yıllar Quelinesti elfleri arasında yaşamış ancak farklılığından dolayı sürekli dışlanmıştır. Çünkü Tanis onlara göre yarım-insandır ve bu elfler arasında tiksinme ve küçümsemeye yol açmaktadır. Aynı zamanda insanlara göre o bir yarım-elftir. Bu yüzden hiçbir zaman kendini hiçbir ırka ait hissedememiştir.

Mızrak Savaşı ve Kaos Savaşı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ergenlik yıllarında tanıştığı cüce Flint Fireforge ile çok iyi bir dostluk kurmuştur. Bir tepe cücesi olan Flint, çok usta bir zanaatkar olduğu için Qualinesti'ye girmesine müsaade edilmiştir. İki dost bir müddet sonra Quelinesti'den ayrılıp birlikte Solace'a yerleşmiş ve burada diğer Mızrak Kahramanları ile tanışmışlardır. Tanis keskin zekası ve soğukkanlılığını koruma becerisi ile zamanla grubun lideri olmuştur.

Zaman zaman bu liderlik işi onu yorsa da tüm grubu bir arada tutan beyin aslında o olmuştur. Elf Laurana'ya aşık olmasına rağmen, İnsan yarısının tutkusu ile Majere kardeşlerin üvey ablası Kitiara ile de birlikte olmuştur. Ancak daha sonra Laurana ile evlenmiştir. Ve Gilthas adında bir oğulları olmuştur.

Takhisis şövalyeleri tarafından, Yüce ermişlik kulesini savunurken arkasından vurularak ölmüştür. Aslında orada Kara bir şövalye olan fakat en yakın dostu Sturm Brightblade'nin oğlu Steel Brightblade'ı kurtarmıştır ve onunla konuşurken arkasından vurularak öldürülmüştür. Ölüm tarihi Afetten Sonra 383.