Taksi 4

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Taksi 4
YönetmenGérard Krawczyk
YapımcıLuc Besson
Laurent Pétin
Michèle Pétin
SenaristLuc Besson
OyuncularSamy Naceri
Frédéric Diefenthal
Jean-Christophe Bouvet
Bernard Farcy
Edouard Montoute
Emma Sjöberg-Wiklund
Djibril Cissé
DağıtıcıEuropaCorp
CinsiSinema filmi
RenkRenkli
Süre91 dakika
ÜlkeFransa Fransa
DilFransızca
BütçeTBC
Hasılat40 680 000 €
Önceki filmTaksi 3
Devam filmiTaksi 5

Taksi 4 (ayrıca T4xi şeklinde söylenmektedir) Gérard Krawczyk tarafından yönetilen, 2007 yapımı Fransız komedi filmi. Senaryo Luc Besson, 2003 yapımı Fransız aksiyon/komedi filmi Taksi 3'ün devam filmidir. Serinin diğer filmlerinde olduğu gibi, Samy Naceri taksi şoförü "Daniel Morales"'i oynamaktadır, fakat bu seferki aracı Peugeot 407'dir. Frédéric Diefenthal "Émilien Coutant-Kerbalec"'ı canlandırırken, Jean-Christophe Bouvet ise "General Bertineau"'yu canlandırmaktadır. Filmde aynı zamanda Fransız futbolcu Djibril Cissé'de rol almaktadır.Oyuncular Bernard Farcy, Emma Sjöberg.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Komiser Gilbert, sıradan bir Otel temizlikçisini terörist, ünlü Futbolcu Djibril Cisse'yi ise kaçak bir göçmen sanmıştır. Belçikalı bir suçlu Afrika'ya gönderilmeden önce 24 Saat boyunca Marsilya polisine emanet bırakılır. Emilien, o kadar saf bir polistir ki, bunun farkına varan hırsız, Emilien'i aslında masum biri olduğuna kolayca ikna eder.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ James, Alison (14 Mayıs 2006). "Gauls hail a cab with fourth 'Taxi'". Variety. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2006. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]