Takao Kinomiya

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Takao Kinomiya, Takao Aoki tarafından yazılan ve çizilen Beyblade mangasında ana karakter.

Beyblade[değiştir | kaynağı değiştir]

Takao'nun en büyük hayali dünyanın en güçlü beybladecisi olmaktır. Bir gün dedesinden kaçar ve Nobuo'yla beyblade oynar. Gideceği yere geç kalır. Orada Hiruta adında biri vardır. Hiruta Kai'nin reisi olduğu Kabuk Kırıcılar'ın lideridir. Takao Kai'ye yenilir. Bir gün beyblade antrenmanı yaparken birinin köpeği suya düşer. Takao ve sarışın çocuk yani Max onu kurtarır. Takao Max'la tanışır ve kısa sürede arkadaş olurlar. Bir gün Japonya'da büyük bir turnuva olur. Takao bu turnuvada Hiruta, Çin'den gelen Rei ve Kai yenerek Japonya Şampiyonu olur. İlk 4'e giren Takao, Kai, Rei, Max dünya şampiyonasına giderler. Bilgiç'i de takımın teknik sorumlusu olarak yanlarına alırlar. Orada birçok rakiple karşılaşırlar. Takao bu turnuvada arkadaşlarıyla ilgili de birçok şey öğrenir. En sonunda bu turnuvayı kazanıp Japonya'ya dönerler.

Beyblade V-Force[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezonda Takao'nun okul hayatına da değinilmiştir. Takao bu sezonda da çok şiddetli çarpışmalar yapmıştır. Bu sezonda Japon Takımı kendilerini kutsal canavarları almak isteyen bilim adamlarıyla maç yaparken bulur. Ve seriye Hiromi adında bir kız çocuğu eklenir ancak Takao Aoki'nin mangasında bu isme hiç değinilmemiştir. Bu sezonda Takao ve Max dünya şampiyonu olur. Rei ve Kai yarı finalde elenir.

Beyblade G-Revolution[değiştir | kaynağı değiştir]

Takao bu sezonda arkadaşlarının ona ihanetini tadar. Max Kai Rei kendi takımlarına giderler. Takao da köylü çocuk Daichi ve Bilgiç'le birlikte BBA Revolution adında bir takım kurar. Bu sezonda Takao'nun abisi Jin de görülür. Ama asıl adı Hitoşi'dir. Bu sezon iki turnuva olur: birincide BBA, ikincide ise sonuç belirlenememiştir. Bu Beyblade'in son sezonu olduğu için Epilog da Takao Hiromi'yle evlenir. Bir tane beybladeci çocukları olur. Rei Mariah'la, Kai Salima'yla Max da Mariam'la evlenir. Hepsi de babalarının topaçlarını kullanacak, hedefleri ise dünya şampiyonu olmaktır.