TCP ve UDP port numaraları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Genel olarak kullanılan 0 ve 4000arası Portlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Port Açıklama Durumu
0/TCP,UDP Ayrılmış; kullanımda değil Resmî
1/TCP,UDP TCPMUX (TCP multiplexer (çoğullayıcı) port servisi) Resmî
4/UDP NTP Zaman Protokolu Resmî
5/TCP,UDP RJE (Uzak(taki) Görevi Silme/Engelleme) Resmî
7/TCP,UDP ECHO protokolü Resmî
9/TCP,UDP Engelleme protokolü Resmî
13/TCP,UDP Zaman protokolü Resmî
17/TCP,UDP QOTD (Günün alıntısı) protokolü Resmî
18/TCP,UDP Mesaj Yollama Protokolü Resmî
19/TCP,UDP CHARGEN (Karakter Oluşturucu) protokol Resmî
20/TCP,UDP FTP - veri protokolü Resmî
21/TCP,UDP FTP - kontrol (veri gönderme/alma) portu Resmî
22/TCP,UDP SSH (Güvenli Shell) - Güvenli veri transfer işlemleri (SCP, SFTP) ve port yönlendirme işlemleri Resmî
23/TCP,UDP Telnet protocol - unencrypted text communications Resmî
25/TCP,UDP SMTP - E-Posta gönderme Protokolü E-mails Resmî
26/TCP,UDP RSFTP - A simple FTP-like protocol Gayriresmî
37/TCP,UDP TIME protocol Resmî
38/TCP,UDP Yönlendirici Erişim Protokolü Resmî
39/TCP,UDP Kaynak Belirtme Protokolü Resmî
41/TCP,UDP Grafik(ler) Resmî
42/TCP,UDP İsim Sunucusu Resmî
49/TCP,UDP TACACS Giriş barındırma protokolü Resmî
53/TCP,UDP DNS (AlanAdı İsim Sunucusu) Resmî
57/TCP MTP, Mail Transfer Protokolü
67/UDP BOOTP (BootStrap Protocol) sunucusu; ayrıca DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol / Değişken Barındırma Ayarları Protokolü) tarafından kullanılmaktadır. Resmî
68/UDP BOOTP kullanıcısı; ayrıca DHCP tarafından da kullanılmaktadır. Resmî
69/UDP TFTP (Trivial Dosya Transfer Protokolü) Resmî
70/TCP Gopher protokolü Resmî
79/TCP Finger protokolü Resmî
80/TCP HTTP - web sayfaları gösterim/yayınlama protokolü Resmî
80/TCP,UDP Skype - CONFLICT with HTTP listening ports Anlaşmazlık
88/TCP Kerberos - yetkilendirme aracısı Resmî
101/TCP HOSTNAME
107/TCP Uzak TelNet Servisi
109/TCP POP, Post Office Protokolü, sürüm 2
110/TCP POP3 - E-mail alım protokolü Resmî
113/TCP ident - eski sunucularda tanıtım sistemi, hâlâ IRC sunucuları tarafından kullanıcı tanımında kullanılmaktadır. Resmî
115/TCP SFTP, Simple Dosya Transfer Protokolü
118/TCP,UDP SQL Servisleri Resmî
119/TCP NNTP (Network News Transfer Protocol) - haber gruplarından mesajların alınmasında kullanılır Resmî
123/UDP NTP (Network Time Protocol) - zaman senkronizasyonunda kullanılır Resmî
137/TCP,UDP NetBIOS NetBIOS İsim Servisi Resmî
138/TCP,UDP NetBIOS NetBIOS Datagram Service Resmî
139/TCP,UDP NetBIOS NetBIOS Session Service Resmî
143/TCP,UDP IMAP4 (Internet Message Access Protocol 4) - used for retrieving E-mails Resmî
152/TCP,UDP BFTP, Arka Plan Dosya Aktarım Programı
153/TCP,UDP SGMP, Simple Gateway Monitoring Protocol
156/TCP,UDP SQL Service Resmî
158/TCP,UDP DMSP, Distributed Mail Service Protocol
161/TCP,UDP SNMP (Simple Network Management Protocol) Resmî
162/TCP,UDP SNMPTRAP Resmî
179/TCP BGP (Border Gateway Protocol) Resmî
194/TCP IRC (Internet Relay Chat) Resmî
201/TCP,UDP AppleTalk Routing Maintenance
209/TCP,UDP The Quick Mail Transfer Protocol
213/TCP,UDP IPX Resmî
218/TCP,UDP MPP, Message Posting Protocol
220/TCP,UDP IMAP, Interactive Mail Access Protocol, version 3
259/TCP,UDP ESRO, Efficient Short Remote Operations
264/TCP,UDP BGMP, Border Gateway Multicast Protocol
318/TCP,UDP TSP, Time Stamp Protocol
323/TCP,UDP IMMP, Internet Message Mapping Protocol
366/TCP,UDP SMTP, Simple Mail Transfer Protocol. ODMR, On-Demand Mail Relay
369/TCP,UDP Rpc2portmap Resmî
384/TCP,UDP A Remote Network Server System
387/TCP,UDP AURP, AppleTalk Update-based Routing Protocol
389/TCP,UDP LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) Resmî
401/TCP,UDP UPS Uninterruptible Power Supply Resmî
411/TCP Direct Connect Hub port Gayriresmî
427/TCP,UDP SLP (Serivce Location Protocol) Resmî
443/TCP,UDP HTTPS - TLS/SSL üzerinden HTTP Protokolü (Kriptolanmış aktarım) Resmî
444/TCP,UDP SNPP, Simple Network Paging Protocol
445/TCP Microsoft-DS (Active Directory, Windows shares, Sasser-worm, Agobot, Zobotworm) Resmî
445/UDP Microsoft-DS SMB file sharing Resmî
464/TCP,UDP Kerberos Change/Set password Resmî
465/TCP SMTP over SSL - CONFLICT with registered Cisco protocol Anlaşmazlık
500/TCP,UDP Isakmp, IKE-Internet Key Exchange Resmî
513/TCP Rlogin Resmî
514/TCP rsh protocol - used to execute non-interactive commandline commands on a remote system and see the screen return
514/UDP syslog protocol - used for system logging Resmî
515/TCP Line Printer Daemon protocol - used in LPD printer servers
524/TCP,UDP NCP (NetWare Core Protocol) is used for a variety things such as access to primary NetWare server resources, Time Synchronization, etc. Resmî
530/TCP,UDP Rpc Resmî
531/TCP,UDP AOL Instant Messenger, IRC Gayriresmî
540/TCP UUCP (Unix-to-Unix Copy Protocol) Resmî
542/TCP,UDP commerce (Commerce Applications) (RFC maintained by: Randy Epstein [repstein at host.net]) Resmî
546/TCP,UDP DHCPv6 client
547/TCP,UDP DHCPv6 server
554/TCP RTSP (Real Time Streaming Protocol) Resmî
563/TCP,UDP NNTP protocol over TLS/SSL (NNTPS) Resmî
587/TCP email message submission (SMTP) (RFC 2476) Resmî
591/TCP FileMaker 6.0 Web Sharing (HTTP Alternate, see port 80) Resmî
593/TCP,UDP HTTP RPC Ep Map Resmî
604/TCP TUNNEL
631/TCP,UDP IPP, Internet Printing Protocol
636/TCP,UDP LDAP over SSL (encrypted transmission) Resmî
639/TCP,UDP MSDP, Multicast Source Discovery Protocol
646/TCP LDP, Label Distribution Protocol
647/TCP DHCP Failover Protocol
648/TCP RRP, Registry Registrar Protocol
652/TCP DTCP, Dynamic Tunnel Configuration Protocol
654/TCP AODV, Ad hoc On-Demand Distance Vector
666/TCP id Software'in Doom multiplayer TCP üzerinden oynanan oyunu (666 Şeytan'ı simgelemektedir Number of the Beast) Resmî
674/TCP ACAP, Application Configuration Access Protocol
691/TCP MS Exchange Routing Resmî
692/TCP Hyperwave-ISP
695/TCP IEEE-MMS-SSL
698/TCP OLSR, Optimized Link State Routing
699/TCP Access Network
700/TCP EPP, Extensible Provisioning Protocol
701/TCP LMP, Link Management Protocol.
702/TCP IRIS over BEEP
706/TCP SILC, Secure Internet Live Conferencing
711/TCP TDP, Tag Distribution Protocol
712/TCP TBRPF, Topology Broadcast based on Reverse-Path Forwarding
720/TCP SMQP, Simple Message Queue Protocol
829/TCP CMP (Certificate Managemaent Protocol)
860/TCP iSCSI
873/TCP rsync File synchronisation protocol Resmî
901/TCP Samba Web Administration Tool (SWAT) Gayriresmî
981/TCP SofaWare Technologies Remote HTTPS management for firewall devices running embedded Checkpoint Firewall-1 software Gayriresmî
989/TCP,UDP FTP Protocol ( data) over TLS/SSL Resmî
990/TCP,UDP FTP Protocol (control) over TLS/SSL Resmî
991/TCP,UDP NAS (Netnews Admin System)
992/TCP,UDP TLS/SSL Üzerinden Telnet Protokolü Resmî
993/TCP SSL üzerinden IMAP4 (Kriptolanmış aktarım) Resmî
995/TCP SSL üzerinden POP3 Protokolü (Kriptolanmış aktarım) Resmî

(Registered) Ports 1024 to 49151[değiştir | kaynağı değiştir]

Port Description Status
1080/tcp SOCKS proxy Official
1099/tcp RMI Registry Official
1099/udp RMI Registry Official
1194/udp OpenVPN Official
1198/tcp & udp The cajo project Free dynamic transparent distributed computing in Java Official
1214/tcp Kazaa Official
1223/tcp+udp TGP: "TrulyGlobal Protocol" aka "The Gur Protocol" Official
1337/tcp menandmice.com DNS (not to be confused with standard DNS port). Often used on compromised/infected computers - "1337" a "Leet speak" version of "Elite". See unregistered use below. Official
1337/tcp WASTE Encrypted File Sharing Program Unofficial, Conflict
1352/tcp IBM Lotus Notes/Domino RPC Official
1387/tcp Computer Aided Design Software Inc LM (cadsi-lm ) Official
1387/udp Computer Aided Design Software Inc LM (cadsi-lm ) Official
1414/tcp IBM MQSeries Official
1433/tcp Microsoft SQL database system Official
1434/tcp Microsoft SQL Monitor Official
1434/udp Microsoft SQL Monitor Official
1494/tcp Citrix MetaFrame ICA Client Official
1521/tcp Oracle database default listener - CONFLICT with registered use: nCube License Manager Unofficial, Conflict
1547/tcp Laplink Official
1547/udp Laplink Official
1723/tcp Microsoft PPTP VPN Official
1723/udp Microsoft PPTP VPN Official
1761/tcp Novell Zenworks Remote Control utility - CONFLICT with registered use: cft-0 Unofficial, Conflict
1863/tcp MSN Messenger Official
1900/udp Microsoft SSDP Enables discovery of UPnP devices Official
1935/tcp Macromedia Flash Communications Server MX Official
1984/tcp Big Brother - network monitoring tool Official
2000/udp Cisco SCCP (Skinny) Official
2000/tcp Cisco SCCP (Skinny) Official
2030 Oracle Services for Microsoft Transaction Server Unofficial
2031/tcp mobrien-chat - Mike O'Brien <mike@mobrien.com> November 2004 Official
2031/udp mobrien-chat - Mike O'Brien <mike@mobrien.com> November 2004 Official
2082/tcp CPanel's default port - CONFLICT with registered use: Infowave Mobility Server Unofficial, Conflict
2083/tcp CPanel's default port for SSL connections Unofficial
2086/tcp WebHost Manager's default port - CONFLICT with registered use: GNUnet Unofficial, Conflict
2087/tcp WebHost Manager's default port for SSL connections Unofficial
2095/tcp CPanel's default port for webmail connections Unofficial
2096/tcp CPanel's default port for webmail connections via SSL connections Unofficial
2181/tcp EForward-document transport system Official
2181/udp EForward-document transport system Official
2222/tcp DirectAdmin's default port Unofficial
2427/udp Cisco MGCP Official
2447/tcp ovwdb - OpenView Network Node Manager (NNM) daemon Official
2447/udp ovwdb - OpenView Network Node Manager (NNM) daemon Official
2710/tcp XBT Bittorrent Tracker Unofficial
2710/udp XBT Bittorrent Tracker experimental UDP tracker extension Unofficial
2809/tcp IBM WebSphere Application Server Node Agent Unofficial
2967/udp Symantec AntiVirus Corporate Edition Unofficial
3050/udp gds_db Official
3050/tcp gds_db Official
3074/tcp/udp Xbox Live Official
3128/tcp HTTP used by web caches and the default port for the Squid cache Official
3306/tcp MySQL Database system Official
3389/tcp Microsoft Terminal Server (RDP) officially registered as Windows Based Terminal (WBT) Official
3396/tcp Novell NDPS Printer Agent Official
3689/tcp DAAP Digital Audio Access Protocol used by Apple's ITunes Official
3690/tcp Subversion version control system Official
3724/tcp World of Warcraft Online gaming MMORPG Unofficial
3784/tcp Ventrilo VoIP program used by Ventrilo Official
3785/udp Ventrilo VoIP program used by Ventrilo Official
4500/udp NAT_traversal - use IPsec Official
4662/tcp eMule - port often used Unofficial
4672/udp eMule - port often used Unofficial
4894/tcp LysKOM Protocol A Official
4899/tcp RAdmin remote administration tool (often Trojan horse) Official
5000/tcp Universal Plug and Play (UPnP) - Windows network device interoperability; CONFLICT with registered use: commplex-main Unofficial, Conflict
5003/tcp Filemaker Filemaker Pro Official
5121 Neverwinter Nights and its mods, such as Dungeon Eternal X Unofficial
5190/tcp AOL AOL Anlık Mesajlaşma Resmî
5222/tcp XMPP/Jabber - kullanıcı girişli protokol Resmî
5223/tcp XMPP/Jabber - SSL Kullanıcı girişi için varsayılan port Gayri-Resmî
5269/tcp XMPP/Jabber - sunucu bağlantısı Resmî
5432/tcp PostgreSQL veritabanı sistemi Resmî
5517/tcp Setiqueue SETI@Home projesi için Proxy sunucusu istemcisi Unofficial
5800/tcp HTTP altında Uzak Masaüstü bağlantı protokolü Gayri-Resmî
5900/tcp ARD/VNC remote desktop protocol - regular port Unofficial
6000/tcp X11 - used between an X client and server over the network Official
6112/udp Blizzard's Battle.net gaming service - CONFLICT with registered use: "dtspcd" is a network daemon that accepts requests from clients to execute commands and launch applications remotely Unofficial, Conflict
6346/tcp Gnutella Dosya paylaşım (Bearshare, Limewire vd.) Resmî
6347/udp Gnutella Official
6600/tcp mpd - default port that mpd listens for client connects on Unofficial
6667/tcp IRC (Eş zamanlı sohbet - IRC) - port often used Uno
9009/tcp Pichat - Peer to peer chat software Resmî