T-107 MBRL

Vikipedi, özgür ansiklopedi

T-107 MBRL,Türk yapımı bir topçu sistemidir.107 mm çapında çoklu fırlatma tüplerine sahiptir.Türk Silahlı Kuvvetleri"nin ihtiyaçlarına yönelik olarak ROKETSAN tarafından tasarlanmış ve üretilmiştir.

107 mm Çekili Çok Namlulu Roketatar T – 107 MBRL, komple veya demonte olarak kolay taşınabilirliği sayesinde alp ve komando birlikleri için mükemmel bir yakın menzilli, yoğun ateş destek silahıdır.T-107 yüksek hareket kabiliyetine sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.Bu sayede sahada hızlı ve etkili bir şekilde kullanılabilir.Sistemin fırlatma tüpleri,aynı anda birden fazla roketi fırlatabilme özelliğine sahiptir.

-107 MBRL'nin menzili ve hassasiyeti, kullanılan roketlere bağlı olarak değişir. ROKETSAN tarafından üretilen MAM-L (Mini Akıllı Mühimmat - Lazer Güdümlü) roketleri, T-107 MBRL için kullanılabilir ve bu roketlerin menzili yaklaşık olarak 40 kilometreye kadar çıkabilir.

Manevra birliklerine ateş desteği olarak gece-gündüz ve her türlü hava koşulunda kullanılabilen sistem. Çekili T-107, komple veya demonte olarak kara yüzeyinde ve helikopterle, mühimmatıyla birlikte gemide veya göbek altında taşınabilme veya paraşütle atılabilme özelliği nedeniyle mükemmel bir yakın menzilli yoğun ateşli silahtır. 48 mermilik roketle birlikte. T – 107, Çekili 12 Tüplü MBRL Hafif ve Küçük Demonte Olarak Kolayca Taşınır Çekilebilir Helikopterle Taşınabilir Mühimmatı Teknik Ateşiyle Birlikte Paraşütle Atılabilir.T-107 MBRL, hedefleri hassas bir şekilde vurabilme yeteneğine sahiptir. Lazer güdüm sistemleri ve diğer ileri teknolojiler kullanılarak geliştirilen roketler, yüksek hassasiyetle hedefleri etkileyebilir.