Spartaküs bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste, Spartaküs: Kan ve Kum adlı ABD dizisine ait bölümleri içermektedir. Dizinin ilk bölümü 22 Ocak 2010 tarihinde yayınlanmıştır.

Ön bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm Sezon prömiyeri Sezon finali DVD ve Blu-ray
Kuzey Amerika Birleşik Krallık Avustralya
1 13 22 Ocak 2010 (2010-01-22) 16 Nisan 2010 (2010-04-16) 21 Eylül 2010 (2010-09-21) Bilinmiyor Bilinmiyor

1. sezon: 2010[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra no. Bölüm no. Bölüm adı Yönetmen Senarist(ler) Yayın tarihi Üretim kodu
1 1 ""The Red Serpent""
"Kızıl Yılan"
Rick Jacobson Steven S. DeKnight 22 Ocak 2010 SPS101
2 2 ""Sacramentum Gladiatorum""
"Gladyatör Yemini"
Rick Jacobson Steven S. DeKnight 29 Ocak 2010 SPS102
3 3 ""Legends""
"Efsaneler"
Grady Hall Brent Fletcher 5 Şubat 2010 SPS103
4 4 ""The Thing in the Pit"" Jesse Warn Aaron Helbing & Todd Helbing 12 Şubat 2010 SPS104
5 5 ""Shadow Games""
"Gölge Oyunları"
Michael Hurst Miranda Kwok 19 Şubat 2010 SPS105
6 6 ""Delicate Things""
"İnce İşler"
Rick Jacobson Tracy Bellomo & Andrew Chambliss 26 Şubat 2010 SPS106
7 7 ""Great and Unfortunate Things""
"Büyük ve Talihsiz Olaylar"
Jesse Warn Brent Fletcher & Steven S. DeKnight 5 Mart 2010 SPS107
8 8 ""Mark of the Brotherhood""
"Kardeşlik Damgası"
Rowan Woods Aaron Helbing & Todd Helbing 12 Mart 2010 SPS108
9 9 ""Whore""
"Fahişe"
Michael Hurst Daniel Knauf 19 Mart 2010 SPS109
10 10 ""Party Favors""
"Taraf Tercihi"
Chris Martin-Jones Brent Fletcher & Miranda Kwok 26 Mart 2010 SPS110
11 11 ""Old Wounds""
"Eski Yaralar"
Glenn Standring Daniel Knauf, Dan Filie & Patricia Wells 2 Nisan 2010 SPS111
12 12 ""Revelations""
"Vahiy"
Michael Hurst Brent Fletcher 9 Nisan 2010 SPS112
13 13 ""Kill Them All""
"Hepsini Öldür"
Jesse Warn Steven S. DeKnight 16 Nisan 2010 SPS113

2. sezon (Vengeance)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin başrol oyuncusu Andy Whitfield'da tedavi edilebilir, tip-1 lenfoma teşhis edildiğinden dolayı dizinin 2. sezon çekimleri "süresiz ertelenme" haberi ile hayranlarını üzmüş fakat kısa bir süre sonra kanserin tedavisinin sonuçlandığı ve çekimlere devam edildiği açıklanmıştır. Fakat Whitfield'ın hastalığının nüksetmesi sebebiyle oyuncu diziden çıkarılmıştır. 2. sezon için Liam McIntyre için anlaşılmış ve çekimler başlamıştır. Bu sezonun ilk bölümünün ise Ocak 2012'de yayınlanması plânlanmaktadır.

Spartacus: Gods of the Arena[değiştir | kaynağı değiştir]

Ocak 2010'da Spartacus: Gods of the Arena adında altı bölümlük bir ara sezon yayınlanmıştır. Bu ara sezonda dizideki kilit karakterlerin geçmişi konu edilmiştir.