Sosyete Polisi: Axel F

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sosyete Polisi: Axel F
YönetmenMark Molloy
Yapımcı
Senarist
Hikâye (eser)Will Beall
Oyuncular
MüzikLorne Balfe
DağıtıcıNetflix
Çıkış tarih(ler)i3 Temmuz 2024 (2024-07-03)
Süre146 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce

Sosyete Polisi: Axel F (özgün adı:Beverly Hills Cop: Axel F), Mark Molloy tarafından yönetilen, Will Beall, Tom Gormican ve Kevin Etten tarafından Beall'ın bir hikayesinden yazılan yaklaşmakta olan bir Amerikan aksiyon komedi filmi. Beverly Hills Cop film serisinin dördüncü bölümü olan filmde Eddie Murphy (aynı zamanda yapımcı) Axel Foley rolünü Judge Reinhold ile birlikte yeniden canlandırıyor, John Ashton, Paul Reiser ve Bronson Pinchot serinin önceki filmlerindeki rollerini tekrarlarken, Joseph Gordon-Levitt, Taylour Paige ve Kevin Bacon yeni rollerde yer alıyor.

Film 1990'ların ortalarında Murphy'nin yapım şirketi altında geliştirilmeye başlandı. Yıllar içinde Brett Ratner ve Adil El Arbi ve Bilall Fallah da dahil olmak üzere çeşitli yönetmenler ve senaristler filme dahil edildi. Molloy Nisan 2022'de yönetmenlik için işe alındı ve yapım Ağustos ayında California'da başladı. Prodüksiyon tamamlandı ve filmin 3 Temmuz 2024'de Netflix'te yayınlanması planlandı.[1][2]

Öncül[değiştir | kaynağı değiştir]

Axel Foley, kızı Jane'in hayatının tehdit edilmesinin ardından Beverly Hills'e geri dönmüştür. O ve Axel, eski erkek arkadaşı ve onun eski dostları John Taggart ve Billy Rosewood ile bir araya gelerek ortalığı kızıştırır ve bir komployu ortaya çıkarırlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ McDougald, Katelin (21 Mayıs 2023). "Beverly Hills Cop 4: Plot, Cast, and Everything Else We Know". MovieWeb. 28 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2023. 
  2. ^ Ramos, Alexandra (26 Haziran 2023). "Beverly Hills Cop 4: What We Know About The Eddie Murphy Movie". CinemaBlend. 23 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]