SoftEther Corporation

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"SoftEther Corporation"

SoftEther Corporation Japon yazılım şirketidir. SoftEther VPN yazılımı geliştirmek amacı ile, Tsukuba Üniversitesi öğrencileri tarafından Nisan 2004 yılında bir sanayi-akademi-devlet girişimi olarak kuruldu. Adı bir Software, bir Ethernet işaretine benzetilmiştir.

İlgili yazılım[değiştir | kaynağı değiştir]

SoftEther[değiştir | kaynağı değiştir]

SoftEther (SoftEther 1.0) olarak adlandırılan VPN yazılımı yeni şirketi Temsilcisi Direktörü ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Daiyu Nobori tarafından yazılmıştır. 2003 yılında, yazılımın geliştirilmesi Bilgi Teknolojisi Tanıtım Ajansı, Japonya tarafından desteklenen Keşif Gençlik programının projelerinin biri olarak kabul edilmiştir. "Yüksek proje yöneticisi tarafından değerlendirilir olmanın yanı sıra 1 milyon indirme ile internet sitesinde mevcuttu."[1]

İlk SoftEther satış sürümü Mitsubishi Materials Corporation, Japonya tarafından, SoftEther CA olarak adlandırılır, Ağustos 2004 yılında piyasaya sürüldü.

PacketiX VPN[değiştir | kaynağı değiştir]

Aralık 2005 yılında yayınlanan yazılımın ikinci versiyonu, yazılımın adı SoftEther 2.0 PacketiX VPN 2.0 olarak değiştirildi. 2006 yılında, PacketiX VPN 2.0 Bilgi Teknolojileri-Tanıtım Ajansı "Yılın Yazılımı" ödülünü kazandı.

2010 yılında Mart'ta, PacketiX VPN 3.0 Softether Corporation tarafından yayınlandı. Bazı işlevleri (örnek olarak: IPv6, 802.1Q VLAN, TLS 1.0 desteği) yeni sürüme eklendi.[2] Bu sürüm PacketiX VPN 2.0 ile uyumludur.[3]

2013 yılında Temmuz'da, PacketiX VPN 4.0 SoftEther Corporation tarafından yayınlandı. Bu sürümde, bazı mevcut protokollerin desteği eklendi.[4]

UT-VPN[değiştir | kaynağı değiştir]

2010 yılında Haziran'da, UT-VPN SoftEther Corporation ve Tsukuba Üniversitesi tarafından yayınlandı. UT-VPN açık kaynak kodlu bir VPN yazılımıdır. UT-VPN SoftEther Corporation PacketiX VPN ürünleri gibi uyumluluğa sahiptir. UT-VPN PacketiX VPN 3.0 temel alınarak geliştirildi, ancak bazı işlevleri silindi. Örneğin, RADIUS istemcisi PacketiX VPN sunucusu tarafından desteklenmektedir, ancak UT-VPN sunucusu tarafından desteklenmemektedir.

SoftEther VPN[değiştir | kaynağı değiştir]

2013 yılının Temmuz'unda, SoftEther VPN SoftEther Corporation ve Tsukuba Üniversitesi ile SoftEther VPN Projesi tarafından yayınlandı.

SoftEther VPN 1.0 PacketiX VPN 4.0'a dayalı geliştirdi. Uyumluluk ve işlevlerin kısıtlamaları için UT-VPN'i izleyin. 2013 yılında GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) ile kaynak kodlarının serbest kalması planlanmıştır.[5]

4 Ocak 2014 tarihinde, SoftEther VPN SoftEther VPN kaynak kodu GPLv2 lisansı altında açık kaynak yazılım olarak piyasaya duyuruldu. SoftEther VPN Kapısı'nın altında yatan VPN motorudur.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "IPA:Exploratory IT Human Resources Project (The MITOH Program)". 24 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2015. 
  2. ^ "PacketiX VPN 3.0 Web site". SoftEther Corporation. 30 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2013. 
  3. ^ "PacketiX VPN 3.0 - Download". SoftEther Corporation. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2013. 
  4. ^ "New functions of PacketiX VPN 4.0 - SoftEther Web site". SoftEther Corporation. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2013. 
  5. ^ "Source Code - SoftEther VPN Project". SoftEther Project at University of Tsukuba, Japan. 18 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

SoftEther Corporation
Harici Projeleri (Tsukuba Üniversitesi ile)