Rosie Douglas

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Roosevelt "Rosie" Bertrand Douglas (d. 15 Ekim 1941 - ö. 1 Ekim 2000), Dominikalı siyasetçi. Douglas, Karayipler'de Küçük Antiller'in bir parçası konumunda olan ve coğrafi açıdan Orta Amerika'ya dahil edilen Dominika'da 2000 yılında sekiz ay başbakanlık makamında bulundu.

Douglas, siyasi kariyeri boyunca radikal bir sosyalist reformcu olarak ün kazandı. Aralık ayında yapılacak parlamento seçimlerinde Ocak 2000'de Dominika İşçi Partisi'ni Edison James önderliğindeki iktidar partisi Birleşik İşçi Partisi'ne karşı zafere taşıdı. Ilımlı Dominika Özgürlük Partisi ile koalisyon kurdu. 3 Şubat 2000'de de başbakan olarak görevi resmî olarak devraldı.

Ofiste sadece sekiz ay kaldıktan sonra, Douglas 1 Ekim 2000'de Portsmouth'taki evinde geçirdiği kalp krizinin ardından ölü bulundu. Douglas ölümünden bir gün önce Avustralya, Tayvan, Kanada ve Jamaika'yı kapsayan resmî ziyaretlerinden ülkeye yeni dönmüştü.[1]

Dışişleri Bakanı Pierre Charles halefi olarak atandı. 27 Ekim 2014 Dominika'da bulunan Melville Hall Havaalanı, Douglas ve Charles onuruna Douglas-Charles Havaalanı olarak değiştirildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Douglas hakkında bilgiler". 7 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2021.