Puerto Varas

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Puerto Varas'da bir kilise
Llanquihue Gölü ve Osorno, Puerto Varas

Puerto Varas, Şili'nin güneyinde Los Lagos Bölgesi'nde (Region X), yaklaşık 33.000 nüfuslu bir şehirdir. Puerto Montt'un yaklaşık 20 km kuzeyinde bulunur.

Puerto Varas Llanquihue Gölü'nün güney kıyısında yer alır. 560 kilometrekare civarı alanıyla bu göl Şili'nin en büyük ikinci gölüdür. Puerto Varas'dan gölün kuzeydoğusuna bakıldığında 2652 metre yükseklikteki görkemli Volcán Osorno görülür.

Ortalama ısı derecesi yazın 14 °C, kışın 6 °C civarındadır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1552'de Pedro de Valdivia Llanquihue Gölü'ne ulaşır. 1846'dan itibaren Alman göçmenler göl çevresinde yerleşirler. Puerto Varas 27 Temmuz 1854'te kurulur ve 30 Ekim 1897'de şehir haklarını elde eder.

Ekonomi[değiştir | kaynağı değiştir]

Turizm Puerto Varas'ın en önemli unsurudur. Liman, balıkçılık ve tarım ekonomide aynı şekilde önemli rol oynarlar. Şehir hemen Panamerikan kenarında elverişli bir konumda olup, ekonomi merkezi Puerto Montt'a kolay ulaşılır.

Turizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir, Llanquihue Gölü çevresi ve Osorno ile Calbuco yanardağları gezileri için elverişli bir çıkış noktasıdır. Şehrin göl kıyısı alanındaki gezilerde çok sayıda gül bahçesinden geçildiğinden Puerto Varas, "güller şehri" olarak da tanımlanır. Şehirde kuruluş zamanından kalma çok sayıda tarihi binalarla kuvvetli bir Alman etkisi hissedilir. En bilindik görülmeye değer yeri "Alman Kilisesi" ahşap konstrüksiyon olup, Almanya Schwarzwald'da bulunan bir kiliseden esinlenilmiştir.

Çevre olta balıkçıları, yelkenciler, biniciler, dağcılar ve kanocular için zengin imkânlar sunar. Şehrin kendisine ait bir casinosu vardır, gastronomik açıdan çok çeşit sunar.

Kardeş kentler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]