Prison Break (5. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Prison Break
5. sezon
Ülke ABD
Bölüm sayısı9
Yayın
KanalFox
Orijinal yayın tarihi14 Nisan-30 Mayıs 2017
Sezon kronolojisi
← Önceki
4. sezon
Prison Break bölümleri

Prison Break 5.sezonudur. 14 Nisan 2017'de yayına girmeye başlamıştır.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael Scofield'in yokluğunda ağabeyi yeniden başını derde sokmayı başarmış, sevgilisi Sara ise "kibar" bir adamla evlenmiştir. Bununla beraber, Sara'nın evlendiği profesör Jacob sanıldığı kibar ve nazik bir adam değildir. O, kontrol dışına çıkmış, Poseidon adında bir ajandır. Poseidon, herkesin öldü sandığı Michael'in yaşadığını bilmektedir. Bu arada Michael, Yemen'dedir ve en iyi bildiği şeyi yapmakta, yani cezaevinden insan kaçırmaktadır. Michael, Poseidon'un kontrolünde bir terörist olmuştur. Scofield, hem ismini kurtarmak hem de sevdiklerini, korumak zorundadır.

Scofield'in ağabeyi Lincoln Burrows ve C-Note Yemen'e giderler. Orada da Scofield'in yaşadığını öğrenmişlerdir. Buradaki, siyasi ortam ve terörist gruplar, dizinin atmosferinde de yer alıyor.

Prison Break 5.sezonunda T-Bag ve Paul Kellerman, izleyenleri şaşırtıyorlar. Ancak, "iyiler uzun yaşamaz" sözü, Kellerman için gerçekleşiyor. T-Bag ise baba olduğunu öğreniyor ve oğluyla eğlenceli diyaloglara başlamışken, babalığa alışmaya çalışırken, oğlunu kaybediyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ausiello, Michael (11 Ocak 2017). "Prison Break, Making History Premiere Dates Announced by Fox". TVLine. 8 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]